Novi Robin Hood film sniman u Hrvatskoj stiže u kina

Novi Robin Hood film sniman u
Hrvatskoj stiže u kina

Možda smatrate da vrlo dobro poznajete ovu legendarnu priču, ali još nikad dosad niste vidjeli ovakvog Robina Hooda. Ovaj epski lopov i ratnik već cijelo stoljeće tjera filmaše da osmišljavaju nove priče o njemu. Neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas, je snimana u Istri i Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući redatelju Ottu Bathurstu koji je Dubrovnik i Istru izabrao između deset svjetskih lokacija.

Bathurst je u svoju adaptaciju unio brzi tempo i suvremeni način snimanja akcijskih filmova. Poznat po televizijskoj hit seriji Peaky Blinders te jednoj od najpopularnijih epizoda hit serije Black Mirror, Bathurst je oduvijek volio izokretati očekivanja. U ovom je filmu izgradio cijeli novi svijet za Robina, ali to nije svijet koji bi drugi možda očekivali.

Robin Hood u legendarnoj priči

Velika briga kod ove adaptacije posvećena je bila izgradnji seta koji je vizualno originalan, ali i realističan. Ekipi filma su se pogotovo svidjeli visoki zidovi Dubrovnika. Međutim, budući da je grad pod zaštitom UNESCO-a, morali su biti vrlo pažljivi i nimalo ne dirati zgrade. Spektakularna crkva sv. Dominika iz 13. stoljeća poslužila je kao fasada dvorca Nottingham.

Za potrebe filmskog seta angažirano je oko 700 statista, a u Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, čime je još jednom potvrđeno da je Hrvatska među top lokacijama za snimanje svjetskih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina. Najveća su atrakcija na snimanju bili glumci iz filma: Taron Egerton kao Robin Hood, Jamie Foxx kao John, Eve Hewson kao Marian te zvijezda filmova Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan u ulozi Willa Scarletta.

Film koji ćete napeto pratiti do samog kraja

Egertonov Robin je ratni heroj koji se vratio kući i samo traži mir i spokoj. Međutim, ubrzo shvati da njegova borba nije gotova nego tek počinje. „Ovo nisu muškarci u tajicama koji divljaju po šumi,“ objasnio je. „Robin se vratio s bojnih polja u Siriji istraumatiziran, kao da je u potpunosti odvojen od svojeg prethodnog života koji mu uopće ništa više ne znači. Pronašao je Nottingham koji više ne prepoznaje, pun užasavajuće nejednakosti i nepravde. Trudi se ostati nepristran u svojoj osamljenosti, ali na kraju mu njegova savjest neće dati da i dalje zanemaruje ono što se odvija oko njega.“

Kad Robin shvati što se zapravo događa u Nottinghamu, potaknut je na to da nešto napravi. Preuzme identitet odmetnika poznatog kao The Hood, smionog osvetnika koji ismijava elitu oduzimajući im ono zbog čega rade tako mrska djela: njihov novac. Robin ne bi mogao uopće postati The Hood da ga nije uputio i pružio mu pomoć John, kojeg glumi Jamie Foxx, arapski ratnik čijeg sina je Robin pokušao spasiti tijekom Križarskog rata.

Impresioniran njegovom hrabrošću, John prigrli ciničnog i oklijevajućeg Robina, kako bi obojica mogli ispuniti svoju osvetu. Međutim, njihovo partnerstvo donijet će im više nego što su mogli očekivati. Prijateljstvo puno duhovitosti koje se razvije između Robina i Johna mnogima je najdraži dio filma u kojem ne nedostaje ludih scena borbi ali i bezvremenske romantike između Marian i Robina. Ova najnovija verzija Robin Hooda u distribuciji Blitza stiže u hrvatska kina od 29. studenog, a više informacija o filmu, kao i kupnju ulaznica potražite na blitz-cinestar.hr.

https://youtu.be/62EVd-BM73Q

Foto: PR, YouTube

Učitati još
Zatvori