Na Netflix stiže nova serija “Social Distance” od autorice “Orange is the New Black”

Na Netflix stiže nova serija “Social Distance” od autorice “Orange is the New Black”

Koliko je zahtjevan proces snimiti seriju, a da se pritom svi akteri pridržavaju mjera socijalnog distanciranja? Saznat ćemo uskoro s obzirom na to da će nova serija na Netflixu “Social Distancing” vrlo brzo ugledati svjetlo dana.

Nova serija na Netflixu “Social Distancing”           

Sudeći prema ekipi koja stoji iza serije, a to je tim kojeg predvodi Jenji Kohan, autorica uspješnice “Orange is the New Black”, očekivanja su velika. Nije izašlo puno detalja, pa se ne zna ni tko su glavne uloge. Ono što se zna je da će svaka epizoda biti za sebe, pričati drugu priču s različitim likovima. Specifičnost serije je ta, da će apsolutno cijela biti snimljena i montirana bez fizičkog kontakta. Ni glumci ni redatelji se nisu susretali, a svatko je svoj dio posla odradio od doma. Što je iznimno zahtjevno za cijelu snimateljsku ekipu, a pogotovo za montažere. Kako kažu autori serije, socijalna distanca je univerzalan pojam, ali se svakako razlikuje od osobe do osobe. Njihov je zadatak da prikažu ljudske priče svih nas koji smo ostali razdvojeni, a nekako opet povezani.

Korak naprijed u snimanju serija

Netflix je jedna od onih tvrtki koja je u ovo vrijeme pandemije profitirala, jer ima li što bolje od bingeanja kad si u karanteni? No unatoč svemu, i oni razmišljaju korak unaprijed pa su odlučili i dalje raditi novi sadržaj – pridržavajući se naravno svih mjera. Ovo je svakako jedna od prekretnica u čovječanstvu i načinu funkcioniranja, a ova serija će možda ostati kao priručnik za neke buduće generacije serija prilagođene situaciji.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori