Ovog tjedna u Kinoteci gledamo odlične filmove i slušamo koncert

Ovog tjedna u Kinoteci gledamo odlične
filmove i slušamo koncert

1_foto Marina Uzelac

Miki Solus na FonoKinoteci

U sklopu FonoKinoteke u petak, 23. ožujka održat će se koncert nestašnog šansonijera, repera i neobično zabavnog provokatora Mikija Solusa. Zagrebačkoj publici predstavit će nove pjesme s duhovitim i originalnim tekstovima s posljednjeg albuma Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama, koji je ove godine ujedno i nominiran za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe. Uz to, izvest će i hitove s prošlih izdanja, kao što su Hipster, Pun kufer, Život je palačinkaMrtav je Johnny, u potpuno novim cartoon-gypsy-jazz aranžmanima.

Kino Kinoteka do kraja ožujka nastavlja prikazivati filmove koji su obilježili ovogodišnje Oscare – bilo kao nominirani ili nagrađeni naslovi. Ovaj tjedan iz opusa kanditata za nagradu Oscar 2018. na rasporedu su: Dunkirk, Sav novac na svijetu, Van Goghov misterij i Bez ljubavi. Uz oskarovce, ovotjedni program donosi i zanimljiv danski dokumentarac Dobre stvari čekaju.

Dunkirk 3

Koje ćemo filmove gledati ovaj tjedan?

U utorak, 20. ožujka na repertoaru je Dunkirk Christophera Nolana iz 2017. koji vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

Dunkirk 2

Dunkirk 1

Sav novac na svijetu Ridleya Scotta prati mladog 16-godišnjeg Johna Paula Gettyja III (Charlie Plummer) koji je otet, a njegova majka Gail (Michelle Williams) pokušava uvjeriti njegovog djeda, milijardera Gettyja (Christopher Plummer), ujedno najbogatijeg čovjeka na svijetu, da plati otkupninu. Kad Getty odbije, otmičari postaju brutalni. U utrci između života i smrti, pitanje je hoće li prevladati ljubav prema unuku ili prema novcu. Sav novac na svijetu prikazuje se u srijedu, 21. ožujka.

Sav novac na svijetu 4

Sav novac na svijetu 2

Sav novac na svijetu 1

‘Oslikani’ film o Vincentu van Goghu

Četvrtak, 22. ožujka rezerviran je za animirani život Vincenta van Gogha ispričan kroz njegove slike. Van Goghov misterij raspliće se kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vincentu, kao i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 120 najpoznatijih slika van Gogha, a radnja je preuzeta iz pisama koje je slikar sam napisao.

Loving Vincent 2

Loving Vincent 3

Loving Vincent 1

Loving Vincent 4

Subota, 24. ožujka donosi film Bez ljubavi, u režiji Andreja Zvjaginceva, koji prati Borisa i Ženju u njihovom razvodu. Neprestano se svađaju, pokušavaju prodati zajednički stan i nastaviti sa svojim životima. Boris je već u vezi s mlađom djevojkom koja je trudna, dok je Ženja u vezi s bogatim ljubavnikom koji se želi vjenčati s njom. No nitko ne obraća pažnju na 12-godišnjeg sina Aljošu. Sve dok on ne nestane.

Loveless 4

Posebna projekcija

Posebna projekcija ovoga tjedna održat će se u srijedu u 17 sati, a prikazat će se dokumentarac Dobre stvari čekaju o Nielsu Stokholmu, poznatom antropozofu i biodinamičaru koji na svojoj farmi živi i radi u skladu sa svojim uvjerenjima, brinući da zemlja, čovjek, biljke i životinje rastu i žive u harmoniji, povezani univerzalnim zakonima prirode i svemira uz minimalan utjecaj čovjeka i novih tehnologija. Duboka povezanost i  poštovanje prema Zemlji kao živom organizmu i svemu što živi na njoj temeljna je sastavnica biodinamičke poljoprivrede, a Niels je jedinstven primjer čovjeka posvećenog tom idealu. Nakon projekcije slijedi Q&A s glavnim likom filma Nielsom Stokholmom. Ulaz je besplatan uz obavezno preuzimanje ulaznica na blagajni prije projekcije.

Loveless 2

Loveless 1

Svi filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim subotnjih matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za projekcije filmova izvan aktualne kino distribucije i za matineje iznosi 15 kuna, a cijena ulaznica za večernje projekcije filmova iz aktualne kino distribucije iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na ulaznice.hr.

Koncert Mikija Solusa počet će u 21 sat. Ulaznice za koncert moguće je kupiti po pretprodajnoj cijeni od 30 kn u sustavu i na prodajnim mjestima ulaznice.hr te na blagajni kina. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 40 kn.

Good Things Await

Učitati još
Zatvori