Hvaljena predstava ‘Titon’ za 5 dana počinje igrati u Zagrebu

Hvaljena predstava ‘Titon’ za 5
dana počinje igrati u Zagrebu

Iako vječni život i mladost možda nikad nisu bili poželjniji nego danas, još uvijek je teško uprijeti prstom u konkretan razlog zašto je tome tako. Ovom intrigantnom temom odlučila se pozabaviti kazališna, filmska i televizijska redateljica Vlatka Vorkapić, koja se nakon niza uspješnih projekata i u suradnji s Teatrom Erato postavila Titona. Priča o Eoji, božici zore koja je zbog ljubavi za smrtnika Titona kod Zeusa za njega izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost, dobro je poznata ljubiteljima starogrčkih mitova, a sada je dospjela i u kazalište.

Judita Franković Brdar u predstavi Titon

„Ljubavna priča Eoje i Titona, njen rasplet i kraj, najjednostavnije rečeno  pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr. Svi mi u životu prolazimo komedije i drame, a ako smo dovoljno sretni, u tragedijama, trilerima ili filmovima katastrofe ne sudjelujemo niti kao statisti sa zadatkom. Eojina greška i previd u želji otvara niz dramaturških mogućnosti za igranje sa žanrovima (kako kazališnim tako i filmskim) kao i njihovo preispitivanje“ – izjavila je redateljica Vlatka Vorkapić.

Glavnu ulogu u predstavi tumači glumica Judita Franković Brdar, dok ulogu Titona tumače čak tri glumca – Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek, Žarko Potočnjak. Autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla i zvuka je Milan Kovačević, a za produkciju su zaduženi Lidija Ivanda i Teatar Erato i prijatelji.

Nakon premijere u prosincu 2018. koja je oduševila kritiku i publiku, predstava „Titon“ u kazalištu Teatar na Trešnjevci – CeKaTe počinje igrati 18. veljače 2019. – osigurajte ulaznice na vrijeme!

Učitati još
Zatvori