Judita Franković Brdar i Marko Cindrić kao profesionalni ubojice Mr. i Mrs. Smith

Judita Franković Brdar i Marko Cindrić kao profesionalni ubojice Mr. i Mrs. Smith

Room N°13 projekt je koji se nadovezuje na Room N°7, premijerno odigranom prošle godine u suradnji Dance Company &M i Judite Franković Brdar. Kako je Room N°7 dobio jako pozitivan odjek, ekipa projekta odlučila je pod krovnom idejom Motela realizirati još jednu sobu – Room N°13 i nastaviti suradnju kako s postojećim, tako i s novim suradnicima.

Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica

Prije dvije godine u “The New Yorker”-u izašla je priča novinara Gay Talese-a o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.  Inspirirana pričom, predstava Room N°7 te i Room N°13 pričaju o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala kruh kojim se hranimo. Istražujući neiscrpnu temu voajerizma kreativni tim proučava potencijalne goste i radnike unutar jednog oronulog i derutnog Motela kroz uvid u razne sobe i prostore istoga.  Neki karakteri koje istražuju su s ovoga svijeta, neki s onog drugog, dok su neki samo metafore za odnose.

U Room N°13 Motela, gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković Brdar i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs Smith pronalaze nanovo strast, ženi koja se čini sastavljeno, ali se raspada i skuplja, bullyingu koji je sve češći u našem društvu te mnogim drugima. Provjerite kako će se radnje između likova odvijati iz prve ruke 22. rujna u 20 sati u Zagrebačkom Plesnom Centru (Ilica 10).

 

Učitati još
Zatvori