Još manje od tri tjedna do baletnog rock spektakla

Još manje od tri tjedna do
baletnog rock spektakla

Zagreb će početkom sljedeće godine, točnije, 16. veljače, ponovo postati središte svjetske baletno-glazbene scene! U dvoranu Vatroslava Lisinskog, tri godine nakon prvog i rasprodanog predstavljanja zagrebačkoj publici, vraća se uspješnica svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga – Radio & Juliet.

Radio & Juliet

Radio & Juliet predstavlja savršenu simbiozu priče o Romeu i Juliji, odvažnih koreografskih ideje te pjesama kultnog rock sastava Radiohead, uz minimalističku scenografiju u vidu svjetlosnih i video instalacija. Ulogu Romea nosi jedan od najboljih baletana današnjice – Denis Matvienko, a glazbenu podlogu predstave čine isključivo pjesme svjetski poznatog benda – Radiohead.

Ovaj balet na temu najpoznatijeg ljubavnog para, smješten je u moderno doba i prati priču iz Julijine perspektive, a gdje god se održava redovito je rasprodan. Ulogu Romea nosi Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Peterburga, baletna zvijezda čije je umijeće najbolje opisala legendarna Natalija Makarova: On je Barišnjikov, Nurejev i Godunov u jednoj osobi. Balet nije vidio takav fenomen već duže vrijeme.

Radiohead se nije slučajno našao u cijeloj priči i samom nazivu ovog baletnog spektakla. Tragična atmosfera i senzibilitet pjesama Clugovog omiljenog benda često su ga asocirali na priču o Romeu i Juliji pa je razvio ovu suvremenu koreografiju uz glazbenu podlogu od čak 11 pjesama Radioheada. Spoj modernog, baleta i Radioheada možda će se na prvu učiniti neobičnim ali, sudeći prema reakciji publike i struke nakon posljednjeg nastupa pred prepunim Lisinskim, ovo remek-djelo ostavit će sve, kao i mnoge gledatelje diljem svijeta, bez daha.

Vjerujemo da će povratak baletnog rock spektakla u Zagreb razveseliti sve ljubitelje plesne umjetnosti, kao i poklonike grupe Radiohead, a pogotovo one koji su prije pet godina, zbog velikog interesa, ostali bez svoje ulaznice. KD Vatroslava Lisinskog 16. veljače bit će u znaku ljubavi i vrhunske plesne umjetnosti. Ulaznice za baletni rock spektakl su u prodaji, a cijena se kreće od 145 do 299 kn.

 

 

Foto:promo

Učitati još
Zatvori