Jesen je krcata super filmovima na Netflixu

Jesen je krcata super filmovima na Netflixu

Odlične glumačke postave, nagrađivani režiseri, super priče – kako stvari stoje, osim serija, čeka nas i uzbudljiva televizijska, filmska jesen! Ovo je naš izbor filmova koji tek dolaze i koje jedva čekamo pogledati na Netflixu.

The Laundromat

Iako je najavljivao prestanak rada, Steven Soderbergh poprilično je zauzet s novim projektima i filmovima. Nakon što je početkom godine na Netflix stigla njegova košarkaška drama High Flying Bird, uskoro stiže još jedan njegov film – The Laundromat.

Soderbergh je za svoj novi film okupio vrhunsku glumačku ekipu koju predvode Meryl Streep, Gary Oldman i Antonio Banderas.

Streep se nalazi u ulozi Ellen, žene suočene s osobnom tragedijom uzrokovanom prijevarom lažnih osiguranja. Nakon što sama odlučiti istražiti slučaj trag ju odvede do Jurgena Mossacka i Ramóna Fonesce, koje utjelovljuju Oldman i Banderas.

Film se temelji na skandalu znanom pod imenom Panamski dokumenti iz 2015. godine, kada je anonimni zviždač novinarima otkrio detalje o poslovanju u poreznim oazama. Iako tema zvuči poprilično ozbiljno, sudeći po prvom traileru čeka nas nešto opuštenija atmosfera, nešto u stilu filma Big Short Adama McKaya.

Film The Laundromat prikazat će se na nekoliko filmskih festivala tijekom rujna, a već 18. listopada trebao bi biti dostupan na Netflixu.

Dolemite Is My Name

Film nam donosi priču o Rudyju Rayu Mooreu, pjevaču, glumcu i komičaru, koji nikako da nađe svoje mjesto u zabavljačkoj industriji sve dok mu jednog dana ne sine fantastična ideja, koja od njega napravi senzaciju. Glumi ga jedinstveni Eddie Murphy!

Koristeći uličnu mitologiju Los Angelesa 70-ih, Moore preuzima osobnost Dolemitea, makroa sa štapom i arsenalom nepristojnih priča. Međutim, njegove priče su presočne za konvencionalne radio stanice pa Moore nagovori dramaturga (glumi ga Keegan-Michael Key) da napravi scenarij za film o njegovom alter egu. U filmu se spoje kung fu, jurnjave automobilima i Lady Reed (glumi ju Da’Vine Joy Randolph), bivša prateća pjevačica koja postane njegov neočekivani humoristični suparnik.

Unatoč nesuglasicama s pretencioznim redateljem D’Urvilleom Martinom (glumi ga Wesley Snipes) i nebrojenim produkcijskim preprekama u njihovom studiju u zapuštenom hotelu Dunbar, Mooreov Dolemite postane neočekivani hit i jedan od ključnih filmova u Blaxploatation eri.

Osim već spomenutih, u filmu ćemo imati prilike vidjeti i druga poznata imena, među kojima su i Snoop Dogg, Craig Robinson, Mike Epps i Tituss Burgess. Netflix planira film objaviti u kinima, ali i na svom streaming servisu

The King

Robert Pattinson, Timothée Chalamet i Lily-Rose Depp u filmu Henryju V. Povijesna drama, smještena u 1300-e sa specifičnom postavom glumaca zaintrigirat će sve gledatelje.

The Irishman

The Irishman Martina Scorsesea je film koji je u razvoju već gotovo desetljeće, a još je važnije što okuplja neke od najvećih Scorseseovih suradnika: Al Pacina, Roberta De Nira i Joea Pescija.

Film se temelji na knjizi I Heard You Paint Houses Charlesa Brandta, a koja govori o Sheeranu, ubojici za Jimmyja Hoffu, koji na kraju dobiva naredbu od glavnog mafijaškog bossa Russella Bufalina da ubije samog Hoffu.

Jedan od razloga zašto se film toliko dugo radi je taj što se oslanja na jedan vrlo riskantan faktor – na skupu tehnologiju koja treba pomladiti dvije slavne zvijezde pola filma. S ogromnim proračunom od 140 milijuna dolara, studiji su odbili financirati film sve dok se Netflix nije uključio i preuzeo rizik.

Marriage Story

Noah Baumbach napisao je i režirao zanimljivu priču o paru koji se razveo, no koji pokušava zadržat obitelj na okupu. U filu ćemo gledati Scarlett Johansson, Adama Drivera, Raya Liottu, Alana Aldu i Lauru Dern.

The Two Popes

Iza vatikanskih zidina tradicionalistički papa Benedikt i reformistički budući papa Franjo moraju naći zajedničku osnovu da bi pronašli novi put za Katoličku crkvu.

U ulogama papa gledat ćemo Jonathana Pryce i, Anthonyja Hopkinsa.

Učitati još
Zatvori