Jedva čekamo film The Joker – evo kako će izgledati!

Jedva čekamo film The Joker –
evo kako će izgledati!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Todd Phillips (@toddphillips1)

Joaquin Phoenix je novi Joker

Za 2019. godinu filmaš, režiser i scenarist Tod Phillips priprema nam pravu stripovsku poslasticu – film The Joker. Jokera, tj. Arthura Flecka, glumi Joaquin Phoenix, dok ćemo Zazie Beetz gledati u ulozi Sophie Dumond i Roberta De Nira u još neimenovanoj ulozi. Uz bok genijalnog Toda Phillipsa stoji i Bradley Cooper kao producent. Film je planiran za kina početkom listopada 2019. godine.

Joaquin Phoenix

The je zapravo The Joker?

No, tko je Joker? To je supernegativac koji se pojavljuje u DC Comics stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1. Kao praneprijatelj superjunaka Batmana, Joker se pojavljivao u raznim stripovima, filmovima, TV serijama, igricama i proizvodima.

Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Prvotno je predstavljen kao psihopat sa sadističkim i uvrnutim smislom za humor, no 1950-ih lik se mijenja u običnog šašavca zbog ograničenja koja je izdala tadašnja američka agencija Comics Code Authority. 1970-ih se vraća svojim mračnim korijenima. Kao Batmanov glavni neprijatelj, Joker je bio izravno odgovoran za brojne tragedije u njegovom životu, uključujući paralizu Barbare Gordon (Batgirl) i smrt Jasona Todda (drugog Robina). Tijekom duge povijesti Jokerovog lika, bilo je nekoliko priča o njegovom nastanku. No, njegova pojava je u mnogim pričama prikazana kao rezultat pada u spremnik kemijskog otpada zbog čega mu je koža izbjelila, a kosa postala zelena. Često je bio analiziran od strane kritičara koji su ga opisali kao savršenu suprotnost Batmanu. Njihova duga i dinamična veza se često prikazuje kao koncept Jin i janga.

Joker je zajedno s Batmanom adaptiran u mnoge serije i filmove. U televizijskoj seriji “Batman” ga je glumio Cesar Romero, a u filmskim verzijama Jack Nicholson (“Batman” iz 1989. godine), Heath Ledger (“Vitez tame” iz 2008.) i Jared Leto (“Odred otpisanih” iz 2016. godine). U animiranim verzijama glas i karakter su mu dali Mark Hamill, Brent Spiner, Michael Emerson, Troy Baker i Kevin Michael Richardson.

Učitati još
Zatvori