Filmovi s legendarnim Ivicom Vidovićem odličan su kino prijedlog ovog vikenda

Filmovi s legendarnim Ivicom Vidovićem
odličan su kino prijedlog ovog vikenda

Ivica Vidović

Jučer, 19. travnja, počela je retrospektiva filmova s Ivicom Vidovićem u kinu Tuškanac! Povodom izlaska monografije “Hod po rubu, s Ivicom” Gordane Gadžić, osobita povlastica za filmofile kao i sve obožavatelje Ivice Vidovića retrospektiva je “Nezaboravne uloge Ivice Vidovića” u kinu Tuškanac, uz veliku potporu Hrvatskog filmskog saveza. Donosimo raspored filmova koje još stignete pogledati!

Ivica Vidović – legenda hrvatskog filma

Petak, 20. travnja – “Ritam zločina” u 19 h, “W. R.: Misterije organizma” u 21 h
20. travnja započinje u 19 sati s “Ritmom zločina”, Tadićevim remek-djelom koje se smatra jednim od ponajboljih hrvatskih filmova ikad, a ova filmska večer Ivice Vidovića nastavlja se filmom “W. R.: Misterije organizma” Dušana Makavejeva, desetljećima zabranjenim, bunkeriranim, nevjerojatne odvažnosti i to ne samo za vrijeme kad je snimljen.

Ritam zločina

Ritam zločina

WR: Misterije organizma

WR: Misterije organizma

Subota, 21. travnja – “Idu dani” u 19 h, “Zaseda” u 21 h
Subota je veliki dan kompletnog događanja s obzirom da je u podne u Gliptoteci HAZU promocija monografije o Vidoviću “Hod po rubu, s Ivicom”, a u 19 sati u Tuškancu kreće “Idu dani” Fadila Hadžića iz 1970. godine. Film s oslanjanjem na teatar apsurda, pokazuje nam još jednu, na filmskom platnu rijetko viđenu glumačku stranu Ivice Vidovića. Veliko finale dana, a možda i čitave retrospektive, rezervirano je za 21 sat u subotu. “Zaseda” Živojina Pavlovića. Legendaran, dugo bunkeriran film, čiji je redatelj želio Vidovića za glavnog junaka zbog njegove neiskvarene glumačke spontanosti i urođenog šarma te je ne želeći raditi nasilje nad njegovim dalmatinskim narječjem bio spreman promijeniti čitavu prošlost svoga junaka.

Zaseda

Zaseda

Nedjelja, 22. travnja – “Kužiš stari moj” u 19 h, “Čovjek koji je volio sprovode” u 21 h
U nedjelju u 19 sati Dalmatinac Ivica je u ulozi zagrebačkog fakina u Kljakovićevom “Kužiš stari moj” prema kultnom Majdakovom romanu (još jedna hrabra redateljska odluka, a Vidović je uzvratio osvajanjem Srebrne arene u Puli). Retrospektiva završava Tadićevim “Čovjekom koji je volio sprovode” – filmom bez kojega vjerojatno ne bi ni bilo monografije “Hod po rubu, s Ivicom” jer se tijekom snimanja rodila ljubav između glavnih glumaca – Gordane Gadžić i Ivice Vidovića.

Nabavite ulaznice za kino Tuškanac na vrijeme, simbolična im je cijena – 10 kuna. Dođite pogledati “Nezaboravne uloge Ivice Vidovića”, odajte tako počast glumačkom velikanu te osim u odličnim filmovima uživajte i u izložbi filmskih i televizijskih fotografija i plakata iz opusa Ivice Vidovića.

Čovjek koji je volio sprovode

Čovjek koji je volio sprovode

Učitati još
Zatvori