Hit TV serije temeljene na knjigama, a koje odmah možete gledati
Hit TV serije temeljene na knjigama, a koje odmah možete gledati

Hit TV serije temeljene na knjigama, a
koje odmah možete gledati

Nakon čitanja dobre knjige još je veći užitak pogledati ekranizaciju iste. Osim filmova, neke su pretočene u odlične TV serije – neke smo već gledali, neke nove sezone ćemo tek pogledati, a koje serije prema knjigama predlažemo, pročitajte u nastavku…

Mrs. Fletcher

Temeljena na romanu Toma Perrotte, ova podcijenjena mini-serija donosi priču o samohranoj majci koja počinje istraživati vlastitu seksualnost nakon što joj je sin otišao na koledž. I premda se uvelike oslanja na teme seksa i intimnosti, ona ujedno pruža i dirljivu studiju o tome što znači voljeti sebe.

The Passage

Serija The Passage fokusira se na Projekt NOAH, tajnu medicinsku ustanovu u kojoj znanstvenici eksperimentiraju s opasnim virusom koji bi mogao dovesti do izlječenja svih bolesti, ali također nosi i potencijal za brisanje čitave ljudske rase. Nastala je prema istoimenoj trilogiji Justina Cronina.

The Umbrella Academy

Serija je bazirana na istoimenom stripu Gerarda Waya i Gabriela Bá, koji donosi priču o Umbrella Academy, domu za usvojenu djecu u kojem treniraju pomladak za spašavanje svijeta. Iznenadna smrt voditelja doma ponovno će okupiti nekadašnje polaznike pred kojima je posebna misija.

Shrill

Genijalna komičarka Aidy Bryant kreatorica je, režiserka, spisateljica i glavna glumica ove serije. Radi se o TV seriji koja, temeljeći se na knjizi Shrill: Notes from a Loud Woman by Lindy West, prati priču žene koja odluči u potpunosti promijeniti svoj život bez da mijenja svoje tijelo! Urnebesna i pametna, ovo je serija koju ćete pogledati u jedenom dahu!

Alias Grace

Miniserija Alias Grace donosi adaptaciju istoimenog romana Margaret Atwood iz 1996. godine, koji pak dramatizira stvarno suđenje za ubojstvo iz 1843. godine. Radnja prati dvoje slugu osuđenih za ubojstvo svog poslodavca. Ako ste voljeli Handmaid’s Tale, koji je također proizašao iz pera iste autorice, Alias Grace je serija koju ćete definitivno željeti gledati.

Alias Grace
Alias Grace 5

Mindhunter

Serija nastala premaistoimenom krimiću Johna E. Douglasa and Marka Olshakera prati skupinu detektiva koji pokreću istraživački projekt za intervjuiranje zatvorenih serijskih ubojica kako bi razumjeli njihovu psihologiju s nadom da će to znanje primijeniti na rješavanje tekućih slučajeva. Zašto nas je ova serija oduševila možete doznati ovdje.

Mindhunter 3
mindhunter-2

The End of the F***ing World

Serija nastala na stripu Charlesa Forsmana prati putovanje 17-godišnjih kolega iz razreda Alysse i Jamesa: sarkastične buntovnice i nadobudnoga serijskog ubojica. Glavni glumci, Jessica Barden i Alex Lawther postigli su magnetsku kemiju kao neobičan par protagonista, s besprijekorno smiješnim rečenicama potpomognutim dramatičnom ironijom jednog lika koji poetično govori o ubojstvu drugog gotovo svake epizode. Na Netflixu su dostupne obje sezone serije.

Foto: IMDb, HBO

Učitati još
Zatvori