Filmski maraton: Sandra Bullock

Filmski maraton: Sandra Bullock

While You Were Sleeping

While You Were Sleeping

Sandra Bullock je američka glumica koja nas sa svakim fimom iznova osvaja. Bilo da se radi o romantičnoj komediji, trileru, krimiću ili napetom SF-u. Zato nas ne čudi da iza sebe ima čak 57 uloga, a dok čekamo jednu od, vjerujemo naupečatljivih ovog ljeta – one Debbie Ocean u Ocean’s 8, prisjetimo se filmova u kojima je ostvarila zapažene uloge…

Wrestling Ernest Hemingway, Hrvanje s Hemingwayem

Neočekivano bogata veza procvjeta između dvaju veoma različitih muškaraca koji se susretnu u mjesnom parku: Waltera, dostojanstvenog, umirovljenog kubanskog brijača, i Franka, zajedljivog irskog bivšeg pomorskog kapetana koji se nekoć hrvao s Ernestom Hemingwayem. Dok muškarci razmjenjuju znanje o životu i ženama, neočekivano prijateljstvo vraća energiju njihovim životima.

Speed, Brzina

Sandru Bullock je “Brzina” lansirala među zvijezde – ona je Annie, obična djevojka iz susjedstva čiji je jedini grijeh prebrza vožnja. U kriznoj situaciji, međutim, pretvara se u sposobnu, neovisnu, no ipak neodoljivo ranjivu heroinu, seksepilnu i duhovitu, koja nastupom u “Brzini” ide rame uz rame s Lindom Hamilton i Sigourney Weaver. Ovaj film označio je prekretnicu u karijeri Keanu Reevesa. Ova je uloga Reevesu otvorila vrata najuspješnijeg razdoblja u karijeri: uloge Nea u “Matrixu” koja mu je donijela svemirsku popularnost.I na kraju, tu je i Dennis Hopper, koji je odigravši ulogu bivšeg policajca, a sadašnjeg poremećenog manijaka, toliko uvjerljiv da ga gledatelj iskreno zamrzi, te se veseli kad mu konačno dođe kraj. Redatelj Jan De Bont radio je na mnogim akcijskim klasicima kao snimatelj, uključujući i “Potpuni opoziv” i “Umri muški”, a snimio je i legendarnu scenu sa Sharon Stone u “Sirovim strastima”.

Speed

Speed

While You Were Sleeping, Dok si spavao

Šarmantna romantična komedija i drama u kojoj smo i opet ćemo gledati odličnu Sandru Bullock koja je za ulogu u ovom filmu bila nominirana za Golden Globe nagradu. Bullock glumi Lucy koja je stalno usamljena sve dok Peteru ne spasi život. No, Peter završi u komi i ona se preko laži da je njegova djevojka zbliži s njegovom obitelji. Cijela obitelj i svi ostali primjećuju da je divna osoba, pogotovo Peterov brat Jack. Lucy i Jack se zbliže i otkriju više jedno o drugome i o sebi samima. Radnja kreće u idiličnom smjeru sve dok se Peter ne probudi iz kome.

While You Were Sleeping

While You Were Sleeping

A Time to Kill, Vrijeme ubijanja

Kako se ponijeti kada je pravda slijepa, a zločinac uživa na slobodi, ključno je pitanje odlične kriminalističke drame koju je vrlo uvjerljivo postavio iskusni Joel Schumacher prema istoimenom romanu popularnog Johna Grishama, koji se proslavio “Tvrtkom“ i “Klijentom“. Ansambl glumaca je zaista izuzetan te svaka zvijezda opravdava svoje slavno ime. Od Matthewa McConaugheya, Sandre Bullock, Samuela L. Jacksona, Donalda Sutherlanda, Kiefera Sutherlanda, Kevina Spaceya, Ashley Judd i Olivera Platta, izbor je pomno i ispravno odabran pa ne čudi da izvedbe karizmatičnih glumaca uistinu impresioniraju.

A Time to Kill

A Time to Kill

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, Svete tajne sestrinstva Ya-Ya

Godine napetog odnosa između majke i kćeri rješavaju se kada Sandra Bullock otkrije majčin dnevnik i sve avanture koje su članicama ‘Ya-Ya’ sestrinstva dešavale. Svete tajne sestrinstva Ya-Ya je ‘feel good’ film s odličnim glumačkim ostvarenjima Sandre Bullock, Ashley Judd, Ellen Burstyn, Fionnule Flanagan i Shirley Knight.

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood

Crash, Fatalna nesreća

Film je osvojio tri Oscara, uključujući onaj za najbolji film na 78. dodjeli Akademijine nagrade, a glavni mu je konkurent bio film “Planina Brokeback”. U predblagdanskoj atmosferi dva mlada Afroamerikanca hodaju Westwoodom. Uskoro će pokrenuti niz događaja koji će utjecati na sve. Peter (Larenz Tate) i Anthony (Chris “Ludacris” Bridges) kradu Lincoln Navigator, čime staju na put ambicioznom javnom tužitelju Ricku Cabotu (Brendan Fraser), čija se kampanja za re-izbor temelji na čeličnoj politici protiv kriminala, i njegovoj supruzi, preplašenoj i privilegiranoj Jean (Sandra Bullock). Dok policija dolazi na uviđaj, kradljivci bježe u industrijski dio Los Angelesa gdje nehotice nekoga pregaze.Ozlijeđenoga pokupe i ostave u lokalnoj bolnici. Istovremeno, policija u Studio Cityju zaustavlja drugi Afro-američki par u Lincoln Navigatoru…

Crash

Crash

The Lake House, Kuća na jezeru

Dr.Kate Foster (glumi ju Sandra Bullock) 2006. godine odlazi u grad i ostavlja poruku za idućeg stanara u poštanskom sandučiću kuće. Zamoli ga da joj prosljeđuje poštu i kaže da su otisci šapa koje će primijetiti kod ulaznih vrata već bili ondje kad se ona doselila. Idući stanar Alex Wyler (glumi ga Keanu Reeves), darovit, ali frustriran arhitekt koji radi na obližnjem gradilištu, nalazi kuću u lošem stanju: prljava je, puna prašine i zarasla u korov. Kuća ima posebno značenje za Alexa. U neko sretnije doba izgradio ju je njegov otuđeni otac (glumi ga Christopher Plummer), poznati arhitekt koji je dopustio da mu slava raste po cijenu obiteljskog života. Alex u kući osjeća mir i obvezuje se da će vratiti njezinu nekadašnju ljepotu. Ne obraća pozornost na Kateinu poruku sve dok nekoliko dana poslije prilikom ličenja starog mola ne vidi psa lutalicu koji će preko svježe boje otrčati do ulaza u kuću i ostaviti tragove šapa točno ondje gdje je Kate opisala…

The Lake House

The Lake House

The Lake House

The Lake House

Infamous, Neslavni

Pratimo istraživanje smrti četveročlane obitelji iz Kansasa 1959. godine na kojem uz policiju radi i Capote (Toby Jones), a pomaže mu dugogodišnja prijateljica Harper Lee (Sandra Bullock). Nakon uhićenja dvojice osumnjičenih Capote se zbližuje s jednim od njih te počinje rad na romanu poznatom kao “Hladnokrvno ubojstvo”. Film prati šestogodišnju istragu ekscentričnog Capotea koji radi na djelu svog života. Uz vjernu prijateljicu, dobitnicu Pulitzerove nagrade Nelle Harper Lee on pokušava izvući što je više moguće materijala iz osjećajnog osuđenog ubojice što će mu ugroziti karijeru.

Infamous

Extremely Loud & Incredibly Close, Jako glasno i nevjerojatno blizu

Oskarovci Tom Hanks i Sandra Bullock po prvi se put pojavljuju zajedno u dirljivoj drami o posljedicama 11. rujna. Adaptirana prema bestseleru Jonathana Safrana Foera, ova se priča razvija u umu mladog Oskara Schella, inovativnog jedanaestogodišnjaka iz New Yorka, koji nakon pronalaska ključa među stvarima preminulog oca kreće u užurbanu potragu diljem grada za bravom koju ključ otvara.

Extremely Loud & Incredibly Close

Extremely Loud & Incredibly Close

Extremely Loud & Incredibly Close

Extremely Loud & Incredibly Close

Gravity, Gravitacija

Sandra Bullock glumi doktoricu Stone, koja odlazi na svoju prvu misiju u svemir, a George Clooney iskus­nog astronauta Matta Kowalsokg kojem je ovo posljednji let. Međutim, prilikom rutinske svemirske šetnje dogodi se katastrofa i Stone i Kowalski se odvajaju od shuttlea, lebdeći bespomoćno u beskrajnu tamu…

Gravity

Gravity

Gravity

Gravity

Učitati još
Zatvori