Filmski maraton: Najdraži filmski parovi

Filmski maraton: Najdraži filmski parovi

before-sunrise

Prije svitanja

Postoje ti filmski parovi, koje kada gledamo na filmovima instantno mame osmjehe na lice i tjeraju da nam srce kuca brže gledajući njihovu ljubavnu priču na velikom platnu. Neki od njih su sada već postali i kultni parovi, a filmovi u kojima gluma glavne ljubavne uloge klasici su romantičnih drama, Rom-Comova i mnogima omiljenih filmova kojima će upotpuniti svoje vikend večeri, blagdanske večeri i filmske maratone. Nama su neki parovi ipak malo draži od drugih i izdvojili smo tri para u čijim filmovima ćete sigurno uživati. To su Ethan Hawke i  Julie Delpy, Jennifer Lawrence i Bradley Cooper, Keanu Reeves i Winona Ryder, Elizabeth Taylor i Richard Burton te Michael Douglas i Kathleen Turner.

Filmski parovi koji osvajaju

Ethan Hawke i Julie Delphy par je koji je ostvario uloge u prekrasnoj, romantičnoj trilogiji Prije svitanja, Prije sumraka i Prije ponoći. Ova trilogija donosi priču o fatalnom upoznavanju, novom susretu nakon devet godina i na kraju priču o paru koji se bori sa svojim i zajedničkim demonima, klimavim brakom i svemu što nosi veza od dvadesetogodišnjeg staža.

Joy

Jennifer Lawrence i Bradley Cooper par je koji nas je osvojio u čak četiri filma.  U dobru i u zlu hrvatski je prijevod naziva filma Silver linings playbook i film je osvojio publiku, instantno. Slijedili su filmovi Serena, Američki varalice te film Joy. Svaki film je osvojio nagrade, publiku no i sve one kojima je ‘sjela’ kemija između ovo dvoje glumaca.

Keanu Reeves i Winona Ryder kultni su par koji nas osvaja i to iznova, od devedesetih. Bram Stoker’s Dracula je film iz 1992., a koji i dan-danas jedan od top pet filmova tog žanra na mnogim filmskim top listama, A Scanner Darkly sljedeći je film u kojemu nas ovaj par osvaja. Film je zanimljiv jer se radi o kriminalističkoj animiranoj dramu, u kojemu su glumci čak vizualno, animirano, realistično prikazani. Najnovija njihova suradnja jest ovogodišnji film Destination Wedding gdje kemiju ovog para i dalje doživljavamo u identičnom intenzitetu.

Bram Stoker’s Dracula

Elizabeth Taylor i Richard Burton su vjerovano najstrastveniji par u našem popisu – i na planu i privatno. Zajedno su glumili u filmovima Kleopatra i Tko se boji Virginije Woolf? Ako ste raspoloženi za fatalnu dramatičnu filmsku priču Kleopatra je izbor za večerašnji filmski maraton.

Michael Douglas i Kathleen Turner dominirali su kao filmski par osamdesetim godinama dvadesetog stoljeća. Gledali smo ih u filmovima Romancing the Stone, Jewel of the Nile i The War of the Roses. Njihova pomalo divlja, energična dinamika neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a film ćete pogledati, često upravo zbog toga – u dahu.

Kleopatra

The War of the Roses

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori