Filmski maraton: Judita Franković

Filmski maraton: Judita Franković

Sonja i bik

Nakon što nas je oduševila na crvenom tepihu na Sarajevo Film Festivalu, gdje smo iz dana u dan uživali u stavu, stilu i eleganciji Judite Franković, odlučili smo ovu nedjelju provesti u znaku ove uspješne hrvatske glumice. Donosimo naš prijedlog filmova, od sada već legendarnog Sonja i bik do ljubavne drame Djeca jeseni.

Sonja i bik

Komedija je o neočekivanoj romansi između Zagrepčanke Sonje (glumi ju Judita Franković), vegetarijanke i zagrižene aktivistice i sina organizatora seoskih bikijada Ante (glumi ga Goran Bogdan), pametnog Vlaja i spretnog manipulatora u prodaji osiguranja. Oko centralnog para koji u svojoj romantično-komičnoj igri ide malo naprijed-malo natrag, odvija se niz radnji u stilu urnebesne nepripitomljene satire na račun domaćih “žutih“ medija i važnih hrvatskih institucija poput Sabora.

Sonja i bik

Ćaća

Ćaća, film režisera Dalibora Matanića mračna je obiteljska priča o davno skrivenim tajnama. Radnja prati kći koja je nagovorila svog dečka i sestru na putovanje u ličku zabit. Tamo živi njihov otac koji je davno napustio obitelj. Saznavši da je bolestan, ovo je kćeri zadnja šansa da obavi razgovor s ocem o svemu što se dogodilo u prošlosti. U ličkim izoliranim horizontima počinju se otkrivati duboko zatomljene mračne obiteljske tajne…

Ritam ljubavi

Radi se o zabavnoj ljubavnoj priči između rapera i violinistice, koja kritički govori o stanju u društvu i traži put do svijetle budućnosti za cijelu generaciju. Glavnu mušku ulogu igra perspektivni slovenski glumac Jernej Gašperin, a film su svojom glumačkom izvedbom obogatili raper Zlatan Čordić – Zlatko (glavna sporedna uloga) te mnogo mladih rapera, glumaca i javnih ličnosti.

Glavne uloge u filmu igraju Judita Franković i Jernej Gašperin, kojem je ovo prva glavna uloga u igranom filmu. Glumačku ekipu tvore još i Zlatan Čordić – Zlatko, Jožica Avbelj, Franci Kek, Dalaj Egol, Gušti i drugi.

Majka asfalta

Majka asfalta je priča o Mare i Janku čiji se mladi brak raspada. Mare će biti primorana krenuti u avanturu s njihovim sedmogodišnjim sinom Brunom po hladnim zagrebačkim ulicama. Na hladnim zagrebačkim ulicama jedini koji će im pružiti pomoć usamljeni je zaštitar Milan, koji cijeli život žudi za ljubavlju i obitelji.

U glavnim ulogama u filmu su Marija Škaričić, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić, Noa Nikolić, Ozren Grabarić i Judita Franković.

Majka asfalta

Majka asfalta

Majka asfalta

Djeca jeseni

Drama Djeca jeseni donosi priču o muškarcu koji je zarobljen u trenutku između nestanka svoje supruge i novog života koji je kreirala njegova kćer, zajedno s novom ženom. Uz Juditu Franković u filmu ćete gledati i Leona Lučeva, Ivanu Roščić, Kseniju Marinković i Csillu Barath Bastaić.

Djeca jeseni

Učitati još
Zatvori