Filmovi zbog kojih ćemo požuriti u kina u prosincu

Filmovi zbog kojih ćemo
požuriti u kina u prosincu

Treba li uopće naglašavati koliko je 2018. godina bila uzbudljiva kada su u pitanju novi filmski naslovi? Uživali smo u pravim remek djelima kinematografije, a kino groznica iz dana u dan sve se više pojačava jer su na repertoaru hitovi koji ne samo da su odlično snimljeni već i ostavljaju dobok dojam i nakon što se ugase svjetla na velikom ekranu. Sve to pridonosi sve većoj opsesiji za novim naslovima koji već sada izazivaju velika očekivanja.

Kraj godine označit će dugo očekivani naslovi među kojima su se našle drame, misterije i spektakli koji će svakako ostati upisani na karti velikih filmskih uspješnica.

Mnogi već sada planiraju i prilagođavaju svoj raspored za prosinac jer dolaze filmovi koje uistinu vrijedi pogledati na velikom platnu.

Podsjetimo se što sve filmske sladokusce u kinima očekuje u posljednjem mjesecu u godini.

Asterix – Tajna čarobnog napitka

Omiljeni crtani i strip junaci Asterix i Obelix sada nam dolaze u novom animiranom izdanju i raduju im se i djeca i odrasli. Njihove nespretne dogodovštine uvest će nas u magični svijet čarolije i pustolovina. U kina dolaze već 6. prosinca pa nećemo još dugo čekati na uzbudljivo druženje sa šaljivim Asterixom, Obelixom i njihovom družinom.

U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i Obelixom kreće u potragu za mladim druidom kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

Orašar

U božićno ozračje uvest će nas predivna bajka koja svake godine dodatno začini blagdansko vrijeme. Riječ je o Orašaru koji u kina dolazi početkom prosinca, točnije 3. 12.

Film koji ćemo uskoro gledati baziran je na priči E.T.A. Hoffmana, odnosno balet počinje na božićnoj zabavi Klare i njezine obitelji i vodi nas kroz snove i čarolije koji odvode Klaru na magično putovanje u Zemlju snova i Kraljevstvo slatkiša.

Dojmljiva produkcija i koreografija koju potpisuje Peter Wright prikazuju veličanstveno i blještavo božićno drvce i bitku između zlobnog Kralja Miševa i Vojske igračaka.

No, ovo filmsko ostvarenje ni upola ne bi bilo toliko očaravajuće da ga ne prati glazba Čajkovskog s fragmentima originalne koreografije Leva Ivanova.

Colette

Tko ne voli filmove s inspirativnim pričama i snažnim ženskim likovima?

Riječ je o jednoj od najpoznatijih francuskih književnica svoga vremena koja je iza sebe ostavila niz uspješnih priča i romana od kojih je danas svakako najpoznatiji „Gigi“ iz 1944. godine.

U glavnoj ulozi naći će se talentirana Keira Knightley, a režiju potpisuje Wash Westmoreland.

Ovdje ćemo pratiti ispreplitanje ljubavi, zanesenosti, talenta i umjetnosti. No, ono što ovaj film čini toliko snažnim, intrigantnim i važnim jest prekretnica u pravima žena za koju se borila odvažna Sidonie – Gabrielle Colette.

Naime, ona je godinama pisala romane koji su postajali popularni i obožavani, no potpisivao ih je njezin suprug. Ipak, ona odluči izboriti se za svoje intelektualno vlasništvo i pošalje poruku svijetu o važnosti i ulozi žene u društvu. Ovo je jedna osnažujuća i beskrajno uzbudljiva priča koja u kina stiže kao poklon – 6. prosinca.

Spider Man –  novi svijet

Radi se o novom Spider – Man svijetu i potpuno drugačijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjeku pauku na svijetu. Ova animirana poslastica predstavit će Spider Mana u izdanju na koje do sada od njega nismo navikli. Naime, sada djeluje u društvu.

U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna, odnosno Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider – Man svijeta.

Nova iznenađenja pojavljuju se na svakom koraku. Odgovore na sva pitanja gledatelji će dobiti 13. prosinca kada film dolazi u domaća kina.

Sad ili nikad

Jennifer Lopez neko vrijeme nismo gledali na filmskom platnu, no sada se vraća u još jednoj romantičnoj komediji. Lopez se pojavljuje u ulozi trgovkinje Maye koja nam šalje poruku o uspjehu i upornosti jer, čini se, kako za uspjeh diploma baš i nije najvažnija.

Naime, Maya živi u Queensu i već 15 godina radi isti posao u supermarketu. Nakon što očekivanu promociju dodijele nekom drugom, uz pomoć falsificiranog životopisa i najbolje prijateljice Joan, Maya dobije uredski posao iz snova. Jedini je problem što o tom poslu ne zna apsolutno ništa, a mora i ozbiljno poraditi na svom stilu. Ovo je jedno pitko i prpošno filmsko ostvarenje idealno za opuštanje nakon radnog dana, a imat ćemo ga prilike pogledati 20. prosinca.

Kralj lopova

Kriminalistička drama za koju režiju potpisuje James Marsh okupila je glumce poput Charliea Coxa, Michaela Cainea i Michaela Gambona. Ono što je posebno zanimljivo u ovoj priči jest banda lopova za koje bi se pretpostavilo da su odustali od izazovnog života pljačkaša s obzirom da se nalaze u “ozbiljnim” godinama, no ovi šezdesetogodišnjci i sedamdesetogodišnjaci sada su odlučniji nego ikad u naumu da realiziraju pljačku stoljeća. Ideja je opljačkaju tvrtku Hatton Garden Safe Deposit.

Koriste svoje starinske lopovske vještine u planiranju pljačke tijekom uskršnjeg vikenda. Glumeći servisere ušli su u trezor, onesposobili alarme i izbušili rupu u zidu sefa. Dva dana kasnije, uspijevaju pobjeći s ukradenim draguljima i novcem u vrijednosti od više od 14 milijuna funti. Kada policija dođe na mjesto događaja i istraga počne, dolazi do razmirica među članovima bande. Prepiru se kako podijeliti robu i postaju vrlo nepovjerljivi jedan prema drugome. Ovu zanimljivu priču možemo prstiti u kinima 20. prosinca.

Povratak Mary Poppins

O ovome filmu već smo nekoliko puta pisali s nestrpljenjem očekujući premijeru. I sada smo bliži ovom bajkovitom filmskom ostvarenju nego ikad. Ova zanimljiva dadilja posjetit će kina 27. 12. pa ćemo uz nju nastaviti s toplim osjećajima koje će probuditi Božić.

Sjajni glumci i glumice jamče odličnu zabavu, a podsjetimo se tko će dočarati ovu zabavnu priču uz koje su odrastale generacije: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Colin Firth i Meryl Streep čine samo dio sjajne ekipe uz koju nam zasigurno neće biti dosadno.

Vladar Pariza

Olga Kurylenko, Vincent Cassel i  August Diehl našli su se u glavnim ulogama avanturističkog filma za koji režiju potpisuje Jean-François Richet. Na vrhuncu Napoleonove vladavine, François Vidocq je jedini čovjek koji je 27 puta uspješno pobjegao iz zatvora i kao takav, naravno – postaje legenda.

Ostavljen da umre nakon posljednjeg spektakularnog bijega, bivši osuđenik pokušava voditi potpuno drugačiji život jer ne želi da ga svi pamete kao bjegunca pa postaje trgovac.

No, s obzirom na prošlost, nakon što se dogodi ubojstvo za koje se ne zna počinitelj, Vidocqa optuže da se on krije iza ovog zlodjela.

On kako bi dokazao svoju nevinost, udružuje se s policijom u borbi protiv podzemlja.

U zamjenu za slobodu, hvata lopove i ubojice na ulicama Pariza. Unatoč iznimnim rezultatima, izaziva neprijateljstvo svojih kolega, policijskih službenika, ali izaziva i bijes podzemlja. Uskoro Vidocq postaje vladar Pariza. Njegove poduhvate gledat ćemo 27. 12.

 

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori