Ovo su filmovi koji će vam uz kokice uljepšati ponedjeljak

Ovo su filmovi koji će vam uz kokice
uljepšati ponedjeljak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Saibel? (@lenasaibel) on

Početak radnog tjedna mnogima pada teško. Dočekati ponedjeljak s osmjehom na licu i radnim entuzijazmom ponekad se čini kao utopija. Kako se opustiti kada dani postaju sve kraći, a vrijeme sve tmurnije? Odgovor na to su dobri filmovi koji djeluju kao lijek za svako raspoloženje. Dobro je poznato da ono što gledamo na ekranima utječe na emocije i stanje uma, stoga su komedije savršen odabir za ponedjeljak uvečer. Osim što će nas opustiti i natjerati da zaboravimo probleme, uz smijeh ćemo naučiti i mudre poruke. Ako već razmišljate o udobnoj pidžami, dekici i toplom napitku po dolasku kući sve što vam treba je dobar film. Žudite li za ‘feel good’ osjećajem, zavirite na našu listu filmova i uljepšajte završetak dana uz dozu smijeha.

Djevojke s Beverly Hillsa

‘Djevojke s Beverly Hillsa’ kultna je tinejdžerska komedija koju i danas rado gledamo. Radnja je smještena na bogataškom dijelu Beverly Hillsa. Alicia Silverstone s najboljom prijateljicom Dion uživa sve čari zlatne američke mladeži i najpopularnija je djevojka u školi. S obzirom na to da joj ekstravagantan način života ne ostavlja vremena za učenje, školski uspjeh rezultira lošim ocjenama. Učenje nije opcija kojom planira ispravljati poražavajuće rezultate, pa se odlučuje na  pokušaj spajanja dvoje nastavnika. U potrazi za pronalaženjem partnera događa joj se klasična ljubavna situacija gdje se i sama zaljubljuje.

Jedi, moli, voli

Filmovi poput ovog stvoreni su za sve one razočarane u ljubav. Ako mislite da za vas nema nade morate pogledati Elizabet Gilbert u ovoj fantastičnoj radnji. Iako udata za čovjeka u kojeg je bila ludo zaljubljena, Elizabet jednog dana shvaća da to nije život koji želi živjeti. Nakon bolnog prekida i još težeg razvoda odlučuje se na putovanje svijetom kako bi upoznala prije svega samu sebe. Iako ju okolina i najbliži u tome baš i ne podržavaju, ona se svejedno odvaži na pustolovinu i kupuje kartu. Kao što bi bilo i za očekivati, na putovanju pronalazi baš sve za čim je i tragala.

Ispovijest jedne šopingholičarke

Ako i vi trenutno vrijeme provodite po dućanima u potrazi za jesenskom obnovom garderobe, filmovi kao ovaj na trenutak će vas zaustaviti u tome. ‘Ispovijest jedne šopingholičarke’ govori o mladoj ženi, Rebecci Bloomwood koju muči kronična besparica, ali je njezina opsjednutost šopingom ipak jača.  Volite li ironiju na pravom ste mjestu, jer ona je novinarka koja radi u financijskom časopisu te čitateljima daje savjete o pametnom trošenju.

Vuk s Wallstreeta

Film koji je zaradio brojne pohvale, ali i kritike nasmijat će vas do suza. Ovo je još jedna priča o brzoj zaradi i tulumarenju s brojnim eksplicitnim scenama. Jordan Belfort oduvijek je imao smisla za prodaju i investicijske savjete pa je brzo odskakao od ostalih kolega na prvom poslu u ‘garažnom uredu’. S prijateljem Donniejem Azoffom osniva vlastitu kompaniju. Kroz uvjeravanja koja su zapravo obmana prodaju dionice i počinju zarađivati vrtoglave svote novca.  Karijeru svi skupa nastavljaju na Wall Streetu, no ona će biti kratkog vijeka te završi tzv. crnim ponedjeljkom.

Ta luda ljubav

Samac u četrdesetima, Cal Weaver ima baš sve. Dobar posao, kuću, dobru djecu i brak s djevojkom iz srednjoškolskih dana. No, jednog dana savršen život se naglo uruši kada saznaje da ga supruga vara i želi razvod. Nakon emocionalne patnje i prihvaćanja situacije da je ponovno sam, Cal dolazi do bolne realizacije. Godine bračnog života i promjena pravila na polju ‘dejtova’ u današnjem smislu, ostavlja ga potpuno neprilagođenog za izlaske s drugim ženama. No, tu uskače njegov prijatelj Jakov Palmer koji ga uvodi u svijet ponovnog opijanja, mladenačkih izlazaka, odjeće i flertova.

Mamurluk

Urnebesna komedija ‘Mamurluk’, kakvo god raspoloženje vam je obilježilo današnji dan, nasmijat će vas do suza. Filmovi poput ovog bezvremenski su klasici koji opuštaju i tjeraju nas da život sagledamo s vedrije strane. Radnja je smještena u Las Vegasu gdje Doug okuplja prijatelje na momačkom putovanju dva dana prije svog vjenčanja. No zahvaljujući budućem šogoru Alanu večer prolazi u amneziji, a jutro u totalnoj nevjerici. Mike Tyson i njegov tigar te potpuno uništeni hotelski apartman ostavit će vas s bolovima u trbuhu – od smijeha.

U potrazi za srećom

Ako vam je današnji dan prošao u brigama za egzistencijalna pitanja, nezadovoljstvu životom i težinom obaveza koje se slamaju preko vaših leđa morate pogledati ovaj film. Samohrani otac Chris Gardner pokušava se na sve načine izboriti kako bi osigurao bolju budućnost svome sinu, ali i sebi.  Priče poput ove okružuju nas svakodnevno,  no rijetki su filmovi koji ju prikažu tako da ćete se nakon suza ipak nasmijati. Snimljen po istinitom događaju, ovaj film budi nadu u bolje sutra kao i to da se trudom, napornim radom i vjerom u sebe možete postići sve.

Vrag nosi Pradu

Mlada novinarka Andy Sachs mašta o karijeri u uglednom časopisu poput ‘New Yorkera’ i ‘Vanity Faira’. Priliku za sebe ostvaruje kada se prijavi na razgovor za posao asistentice Mirande Priestly. Ona je kultna urednica kultnog časopisa ‘Runway’, a poznata je po svom ‘hladnom’ karakteru, krutom tretiranju zaposlenika i ljubavi prema odjeći s potpisom Prade. S obzirom na to da Andy baš i nema smisla za odijevanje i poprilično je nemarna po pitanju mode Miranda ju prvi puta odbije. No, kasnije ipak dospijeva na mjesto asistentice i upoznaje pravog ‘vraga’ koji nosi Pradu.

Lov na losose u Jemenu

Ako ste se zaželjeli romantike koja vas neće rastužiti, u moru filmova pronašli smo pravi. ‘Lov na losose u Jemenu’ priča je o znanstveniku Odjela za ribarstvo i poljoprivredu koji živi monotonim životom. Njegova sigurna zona u braku i na poslu bit će uzdrmana kada mu se ponudi projekt u Jemenu. Zahvaljujući šeiku opsjednutom ribolovom, Alfred Jones upućuje se u avanturu koja će zauvijek promijeniti njegov život, a otkrit će i drugu stranu ljubavi za koju je mislio da je našao davno -u braku.

Foto: Instagram, Screenshot

Učitati još
Zatvori