Odlični filmovi dolaze u kina u veljači

Odlični filmovi dolaze u kina u veljači

Golden Globes 2018.

Veljača donosi fantastične filmove u kina, a posebno se veselimo filmovima The Shape of Water i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri koji su ove godine nominirani i za nagradu Oscar. Prema objavljenim nominacijama najbolje pozicije drži film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ne izneneđuje nas ta činjenica jer je film rasturio na Screen Actors Guild Awards koja se održala u nedjelju. No, The Shape of Water vodi s brojem nominacija. A koje ćemo još super filmove uz njih gledati – pročitajte u nastavku.

The Shape of Water

Majstor fantazije, Guillermo del Toro, donosi novi film! Posljednji njegov film Crimson Peak je pridobio i zadnju liniju otpora na stranu gotičkih romantičnih priča. Njegov osjećaj za prikazivanje ljubavi i nasilja i njihovog međusobnog suodnosa rijetko tko ima. A novi film – The Shape of Water – izgleda da je vrhunac fantazije Guillerma del Tora. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara. Ova divna, romantična i čudnovata fantazija je nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima. Film dolazi u kina već sutra – 1. veljače!

Tosca

Tosca je jedna od boljih večernjih opera, a svojim gromkim uvodnim akordima nas uvodi u svijet političke nestabilnosti i prijetnje.

Produkcija Jonathana Kenta za Royal Operu opisuje opasne političke turbulencije u Rimu 1800. godine. Šef policije, Scarpia – jedan od najzlokobnijih zlikovaca u operi – nemilosrdno progoni i kažnjava državne neprijatelje. Njegova mračna, demonska glazba je u kontrastu s melodijama idealističnih ljubavnika, Tosce and Cavaradossija, koji izražavaju svoju strast u uzvišenim arijama, uključujući “Vissi d’arte” i “E lucevan le stele”. Giacomo Puccinijev dramatični rad je bio hit među publikom na premijeri 1900. godine i ostao je jednom od najizvođenijih opera. Projekcija će se održati 7. veljače.

Game Night

Okosnica filma je grupa prijatelja koja se redovito sastaje kako bi zajedno provodili večeri uz druženje i igre. Te su večeri svima dugogodišnja tradicija, a ujedno i bijeg od svakodnevnih briga, sve dok jedne večeri ne svjedoče događaju koji će im promijeniti život. Film dolazi u kina 22. veljače.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Van grada Ebbinga, u Missouriju, objavljena su tri plakata s pomoću kojih Mildred Hayes (neponovljiva Frances McDormand) proziva šerifa Williama Willoughbyja (Woody Harrelson) da nije ništa poduzeo glede umorstva njene kćeri. Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, a na kraju i protiv cijeloga gradića u državi Missouri.

The Three Billboards... cover

The Winters Tale

Christopher Wheeldon, umjetnički suradnik Royal Balleta, adaptirao je Shakespearovu kasnu romansu Zimska priča za Royal Ballet u 2014. godini. Navedena drama je doživjela ekstatični uspjeh na premijeri zbog svoje inteligentne, različite i emocionalno snažne priče ispričane kroz vrhunske plesove. Ocijenjen je modernim baletnim klasikom.

Priča prati propast braka zbog pretjerane ljubomore, napuštanje djeteta i naizgled uzaludnu ljubav. Ipak, kroz kajanje i žaljenje – i nakon naizgled čudesnog povratka u život – kraj se sastoji od opraštanja i pomirenja. S moćnim dizajnima Bob Crowleya i glazbe Jobija Talbota, Zimska priča je maestralni moderni balet. Projekcija će se održati 28. veljače.

Učitati još
Zatvori