Filmovi idealni za subotnji chill s ukućanima

Filmovi idealni za subotnji
chill s ukućanima

Osim uživanja u hrani i druženju s najmilijima, subota je idealno vrijeme za posvetiti se čitanju knjiga, gledanju filmova i serija. Čim zakoračimo u vikend, sigurni smo da možemo kreirati vlastiti tempo i da nas nitko pritom neće ometati niti prekidati u planovima. Nakon užurbanog radnog tjedna, slobodno si dozvolite lijenost i opuštenost. Zaslužili ste. Namjestite ambijent kako bi vam bilo što ugodnije provoditi vrijeme ispred televizora. Privucite omiljene kekse, skuhajte šalicu mirisnog čaja, ispecite kokice za sve ukućane i uživajte u laganim filmskim izdanjima.

Ne morate otputovati da biste proveli kvalitetno vrijeme tijekom vikenda. Dovoljno je priuštiti si sitna zadovoljstva i ugoditi sebi i ljudima koje volite. Družite se, organizirajte turnir u nekoj od omiljenih društvenih igara i razgovarajte o smiješnim anegdotama iz života. Barem jedan dan u tjednu neka bude vaša lagana zona za uživanje.

Kako bi vam cijela subota protekla u chill atmosferi, izdvojili smo 5 filmskih naslova koje možete uvrstiti u svoj vikend filmski maraton.

Columbus

Columbus je američka drama koju je napisao i režirao Kogonada. U filmu glumi John Choa i Haley Lu Richardson, a radnja prati priču o sinu poznatog arhitektonskog stručnjaka koji dolazi u Columbus (Indiana) i sklapa prijateljstvo s mladom ženom koja obožava arhitekturu i radi u lokalnoj knjižnici. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 2017., a objavljen je u Sjedinjenim Američkim Državama 4. kolovoza 2017. od strane Sundance Instituta, koji je dobio pohvale kritičara.

The Dictator (Diktator)

Sacha Baron Cohen glumi Aladdina, odnosno bogatog, okrutnog i nemilosrdnog diktatora kojega u tajnosti na čelu države zamijeni neuki pastir koza. Diktator tada napušta svoju funkciju te odlazi u New York u potrazi za novim smislom života. U toj herojskoj priči on riskira svoj život kako bi osigurao da demokracija nikada ne dođe u njegovu zemlju.

Burlesque

Najbolji dani Burlesque Loungea su odavno prošli. Njegova vlasnica, ujedno umirovljena plesačica Tess se bori  kako bi ga održala na životu. Pritom se suočava s brojnim financijskim i umjetničkim izazovima. Uz osobne probleme izvođača, tu je i prijetnja otkupa Loungea od strane uglednih i bogatih biznismena koji bi se vrlo rado, čim prije, dokopali atraktivne lokacije na kojoj je smješten.

Tu na scenu stupa Ali, djevojka iz malog gradića u državi Iowi čiji će se život uskoro dramatično promijeniti. Tess ju zapošljava kao konobaricu u Loungeu pa Ali tako pobjegne od svoje ne baš blistave prošlosti i vrlo brzo se zaljubi u burleskni život. Uz potporu novostečenih prijatelja, Ali će ispuniti svoj san i početi nastupati na pozornici. Međutim, stvari će se uskoro dramatično promijeniti kada njezin prekrasan glas počne odjekivati Loungeom i ona sama postane glavna atrakcija u gradu.

The Ugly Truth (Gola istina)

U ovom filmu naglasak je na borbi za ravnopravnost spolova, ali i potrazi za srodnom dušom. Abby, producentica jutarnje televizijske emisije voljela bi pronaći ljubav svog života, ali unatoč svojoj težnji ka ljubavlju i dalje je sama. No, ubrzo saznaje kako su se njezini šefovi udružili s Mikeom Chadwayom, osebujnom televizijskom ličnošću koji ce otkriti golu istinu o tome čime se vode muškarci i žene kada žele upoznati partnera, odnosno partnericu. U glavnim su ulogama Katherine Heigl, Gerard Butler i Bree Turner.

Letter to Juliet (Pisma Juliet)

Uzbudljiva je ovo i romantična priča koja se zahuktava u jednom od najromantičnijih gradova na svijetu. Naime, mlada Amerikanka Sophie dolazi u Veronu, grad u kojemu je živjela  Julija, tragična junakinja kultnog  djela „Romeo i Julia“.

Sophie se potom pridružuje volonterima koji odlučuju odgovoriti na pisma Juliji, a ujedno su u potrazi za  ljubavnim savjetima. Sophiejin odgovor na pismo iz davne 1951. godine inspirira njegovu autoricu da nakon mnogo godina doputuje u Italiju kako bi potražila izgubljenu ljubav. Taj će dolazak pokrenuti niz događaja u kojima će svaki akter upoznati pravo značenje riječi ljubav i doživjeti trenutke o kojima nikad nisu sanjali. U glavnim ulogama su Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave i Gael García Bernal.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori