Filmovi s Cannesa koje ne želite propustiti

Filmovi s Cannesa koje ne
želite propustiti

Wildlife

Wildlife

Paul Dano je glumac kojeg pamtimo po glavnim, no i sporednim ulogama koje ostavljaju dojam. Ali, ama baš uvijek, bez iznimke. Bilo da je glumio u Dwaynea u Little Miss Sunshine, Paula i Elia Sundayja u There Will Be Blood, Hanka u Swiss Army Man ili Jimmyja Treea u prekrasnom filmu Youth. On je glumac koji osvaja svojom izvedbom likova. A sada potpisuje režiju filma koji otvara Cannes Film Festival. Paul Dano je napisao i scenarij zajedno s Zoe Kazan, a radi se o adaptaciji romana autora Richarda Forda.

Wildlife

U njegovom režiserskom debiju glume Jake Gyllenhaal i Carey Mulligan te donosi priču o dječaku koji svjedoči raspadu braka svojih roditelja nakon što njegova majka upozna i zaljubi se u drugog muškarca. Ova obiteljska drama imala je svoju premijeru na Sundance Film Festivalu, nakon koje je IFC Films kupio distributivna prava za Sjevernu Ameriku odmah nakon. No, očekujemo da će film krenuti i u svjetska kina nakon Cannes Filmskog Festivala.

Ranja filma je smještena u 1960-e godine u mali grad Great Falls u Montani. Nakon Sundancea se čak šuškalo o mogućoj oskarovskoj nominaciji za Carey Mulligan.

Wildlife

Wildlife

Koje filmove još morate zapamtiti i pogledati?

Osim filma Wildlife koji otvara festival, na repertoaru su filmovi u natjecateljskom dijelu programa:

Chris the Swiss, Anje Kofmel, Diamantino Gabriela Abrantes i Daniela Schmidta, Egy Nap (One Day) Zsófije Szilágyi, Fuga (Fugue) Agnieszke Smoczyńska, Kona Fer Í Stríð (Woman at War) Benedikta Erlingssona, Sauvage Camille Vidal-Naquet, Sir Rohena Gera dok je film zatvaranja festivala Guy Alexa Lutza.

Učitati još
Zatvori