‘Wildlife’ je bez sumnje jedan od najposebnijih filmova godine

‘Wildlife’ je bez sumnje jedan
od najposebnijih filmova godine

Nezavisni filmovi svoje su mjesto pronašli na Sundance Film Festivalu. Sa znatno manjim budžetima od hollywoodskih blockbustera, ali s uvijek drugačijim pričama koje zaslužuju biti ispričane na velikom filmskom platnu, mali indie filmovi posljednjih su godina zasjali pod svjetlom prestižnog festivala koji iza sebe sada već ima trideset godina tradicije. Nakon filmova poput (500) Days of Summer, Whiplash, The Big Sick i Call Me By Your Name koji su nakon uspjeha na Sundanceu osvojili kino dvorane diljem svijeta i pretvorili su u neočekivani uspjeh koji je oduševio i publiku i kritiku, Sundance Film Festival je i ove godine donosi film koji s nestrpljenjem iščekujemo u kinima.

Wildlife je drama koja u kina stiže tek ove jeseni, no nekoliko minuta koliko traje njezin trailer, odlična glumačka postava i mladi redatelj koji je već osvojio Sundance publiku obećavaju mnogo.

WILDLIFE

Film Wildlife

Film Wildlife vodi nas u svijet jednog dječaka ispred čijih se očiju raspada brak njegovih roditelja nakon što njegova majka pronađe drugog muškarca. Iako kostur priče filma Wildlife ne donosi ništa novo i uzbudljivo, sve ostalo je daleko od već viđenog. Od odlične adaptacije knjige Richarda Forda u scenarij iza koje se nalazi mladi glumački par Paul Dano i Zoe Kazan do Carey Mulligan i Jakea Gyllenhaala koji su u cijelu priču udahnuli život na velikom filmskom platnu i izvedbama koje se opisuju superlativima, Wildlife je film zbog kojeg ćemo ove jeseni poželjeti otići u kino.

I dok će nas Carey Mulligan i Jake Gyllenhaal u potpunosti očarati na velikom filmskom platnu, glavna zvijezda filma Wildlife u svakoj sceni nalazi se iza kamere – mladi glumac Paul Dano, poznat po ulogama u indie filmovima poput Little Miss Sunshine, Swiss Army Man i Being Flynn, u filmu Wildlife po prvi se puta okušao u ulozi redatelja i zasjao kao prirodni talent s besprijekornim osjećajem za svaki dio procesa koji pokretne slike i scenarij pretvara u odličan film. O filmu Wildlife ove će se godine zasigurno još čuti i pisati, a nekoliko nominacija za Oscara i Baftu neće nas iznenaditi.

Film Wildlife

Najavu za redateljski prvijenac Paula Dana s Carey Mulligan i Jakeom Gyllenhaalom u glavnim ulogama pogledajte u nastavku.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori