Dva filma koji trenutno ruše rekorde na kino blagajnama

Dva filma koji trenutno ruše
rekorde na kino blagajnama

Suludo bogati Azijci

Ljeto je i inače vrijeme kada se zakazuju premijere najvećih blockbustera, akcijskih komedija, filmova katastrofe i ljubavnih priča, za koje se zna da će privlačiti mase u kina. Ali malo tko je očekivao koliku će pažnju privući dva filma koja su u distribuciju krenula u prošlom tjednu.

Suludo bogati Azijci

Prvi je Crazy Rich Asians, odnosno Suludo bogati Azijci, snimljen prema bestselleru Kevina Kwana iz 2013. godine. Popularna knjiga dobila je još dva nastavka prije nego što je snimljen film, ali iščekivanja su zbog toga bila ogromna. Priča je to o ultrabogatim kineskim obiteljima s pedigreom i tračevima, klevetama i spletkama do kojih dolazi kada Nicholas Young, nasljednik jednog od najvećih bogatstava u Aziji, dovodi kući svoju ABC djevojku (Kineskinju rođenu u Americi), kako bi bili prisutni na vjenčanju sezone.

No ono što odlikuje priču nije samo zaplet u stilu sapunica već uvid u živote bogatih Azijaca koji dominiraju globalnim tržištem, temeljen na stvarnoj situaciji u svijetu danas. Njihovi stanovi, putovanja, posjeti couture revijama, kupovanje samo najboljeg i najskupljeg, čini se gotovo nezamislivim, no tradicija i kultura koja je ukorijenjena u sve likove učinila je film apsolutnim favoritom na kino blagajnama od premijere 15. kolovoza 2018. Samo modna okosnica priče i scenografija dovoljni su da otvorenih usta gledate vizualnu predstavu.

Suludo bogati Azijsci je zaradio više od 30 milijuna na svjetskoj razini, u prvom tjednu isplativši cijeli svoj budžet, što inače baš nije slučaj s komedijama ove vrste. No činjenica da podilazi ogromnom azijskom tržištu zapravo samo osigurava da taj broj uskoro bude i veći.

Meg: Predator iz dubina

Dokaz je tome drugi film čija je američka premijera bila 10. kolovoza. Meg: Predator iz dubina je novi znanstveno-fantastični akcijski triler studija Warner Bros, snimljen po istoimenoj knjizi Stevea Altena, koji ovog ljeta oduševljava publiku diljem svijeta.

Film je internacionalno zaradio već preko $300 milijuna dolara, a još se nije otvorio na svim tržištima. U Hrvatskoj se film pretpremijero prikazuje od 16. kolovoza na limitiranom broju projekcija i već ruši rekorde gledanosti. Redovna distribucija kreće ovog četvrtka, 23. kolovoza, i očekuje se veliki interes publike i gužva na kino blagajnama.

Ovaj napeti triler donosi priču o roniocu Jonasu Tayloru, kojeg tumači Jason Statham, jedan od najatraktivnijih glumaca današnjice, koji se našao pred najvećim i najagresivnijim predatorom u povijesti životinjskog carstva. Taylora će progoniti ono što je vidio, a što ne može drugima dokazati. Kada su ga okarakterizirali kao luđaka koji pati od posttraumatskog stresa, Taylor se odluči vratiti u dubine Pacifika gdje će se suočiti s najgorim užasom. Odluči pomoći ekipi međunarodnog podvodnog istraživačkog centra u oslobađanju oštećene i onesposobljene podmornice na dnu Marijanske brazde.

Foto: promo

Učitati još
Zatvori