Ovo je broj 1 horor u Hrvatskoj

Ovo je broj 1 horor u Hrvatskoj

Novi kino hit kompanije Warner Bros, u distribuciji Blitz filma, već je prvog dana pretpremijernog prikazivanja pogledalo preko 3.000 gledatelja, a već nakon prvog vikenda distribucije film je pogledalo rekordnih 30.024 gledatelja (sa zaradom od 1.165.889 kn), te je time ostvario najjače otvaranje franšize Prizivanje, ali i najbolje otvaranje takvog žanra svih vremena u Hrvatskoj! Rekord je do sada držao horor IT (Ono) iz 2017. godine.

Časna – najmračnije poglavlje Prizivanja

Nemali utjecaj na popularnost filma imala je i uspješna marketinška kampanja. Prisjetimo se, film su proglasili najstrašnijim filmom 2018. godine i prije samog otvaranja u kinima, kada je, na zahtjev korisnika, skinuta najava s YouTube kanala. Kratki video brzo je uklonjen, jer je za gledatelje bio previše šokantna. Osim toga, uoči otvaranja filma u domaćim kinima, slučajni su prolaznici na zagrebačkim ulicama imali „sreću“ naletjeti na časne sestre inspirirane ovom već kultnom franšizom. Jezive prikaze pojavile su se na različitim dijelovima grada podsjećajući na jezive detalje iz filma.

https://www.youtube.com/watch?v=_8aRTTYoZpQ&t=26s

Ovaj film u potpunosti je posvećen nastanku užasavajućeg lica demonske časne Valak koja je proganjala vizije Lorraine Warren i ispunjavala ju užasom u hitu Prizivanja 2. U ovoj priči epska bitka dobra i zla suočit će svećenika i novicijatkinju, koji se bore s vlastitom mračnom prošlošću, s blasfemijom koju predstavlja demonska časna. Film je režirao Corin Hardy, a producirali James Wan i Peter Safran.

Najstrašniji film godine možete pogledati već danas u svim kinima i za potpun doživljaj u najboljim kino formatima – IMAX i 4DX.

Učitati još
Zatvori