Captain Marvel je novi superherojski film koji će svi htjeti pogledati

Captain Marvel

Kako stvari stoje početkom ožujka sljedeće godine gledat ćemo u kinima novi ‘superhero’ film – Captain Marvel. Ne bi to bilo neko iznenađenje da se ne radi o dvadeset i prvome filmu iz Marvel Cinematic Universe (MCU). Film je napisala i režirala Anna Boden zajedno s Ryanom Fleckom, dok su za scenarij zaslužni još Meg LeFauve, Nicole Perlman, Geneva Robertson-Dworet, Liz Flahive i Carly Mensch. Naslovnu ulogu lika Captain Marvel glumi Brie Larson, a uz nju se u filmu pojavljuju Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, Mckenna Grace, Clark Gregg i Jude Law. Film prati radnju u 1990-ima kada Carol Denvers postaje Captain Marvel nakon što se Zemlja nađe u središtu međugalaksijskog konflikata. Radnja nije iznenađujuća, čak je i malo predvidljiva, no ipak se radi o superherojskom filmu i to nije ono što očekujemo. Kostmi, efekti, razni obrati te sve ono što gledamo ilustrirano u stripu sada postaje živo – a tome se neizmjerno veselimo.

Novi je to ‘ženski’ film sa ‘superhero’ predznakom. Nakon cijele pompe koju je uzrokovala Wonderwoman, pa DC-jeva Batwoman koju ćemo gledati kao TV seriju i to s Ruby Rose u glavnoj ulozi, Marvel nastavlja (ili uzvraća!?) s Captain Marvel filmom. Prvi je ovo Marvelov film s glavnom ženskom ulogom, u ‘solo” izdanju. Radi se o fikcijskoj junakinji, punim imenom Carol Susan Jane Danvers, koja se prvi put pojavljuje u stripu kasnih 1960-ih. Debitirala je u tzv. srebrnom dobu stripa, imala je svoju seriju kasnih 1970-ih dok ju nisu pridružili Avengersima i X-Men. Znana je i kao Binary, Warbird, a najjači naziv sada nosi kao prva filmska naslovna Marvelova superjunakinja – Captain Marvel. Nazivaju je još i kao najvećom Marvelovom superjunakinjom i najsnažnijim Avengersom, čak je rangirana kao dvadeseti deveti Avengers, među njih pedeset najboljih.

Izgleda da je vrijeme superjunakinja ispred nas – a što nas sve čeka, možemo samo zamisliti. Još su tu Jean Grey i Emma Frost (The White Queen) iz X-Men franšize, DC Comics slobodno može parirati s Merom (koja nije ‘samo’ Aquamanova žena), mnogima jako privlačan lik Raven također dolazi iz svemira DC Comicsa, Scarlet Witch (također znana i kao Wanda Maximoff) je jako interesantan lik iz X-Men svijeta, a jako, jako nas zanima hoće li se kreatori uhvatiti kreiranja priče oko She-Hulk. Nakon ovog cijelog niza – to bi bio fantastičan zaokret! Često je percipirana kao ‘slabiji’ lik, jer je ipak, žena. No, to je daleko od istine. Iako u žaru bijesa dobiva snagu kao i Hulk, ona prilikom nestanka nadljudske snage, zadržava inteligenciju i emocije, nešto što za Hulka baš i ne možemo uvijek reći. BatWoman i, sada Captain Marvel nastavljaju niz stripovskih superjunakinja i istovremeno otvaraju prilike za sve one koje ćemo tek vidjeti. Izgleda da barem u svijetu superheroja možemo reći ‘The Future Is Female’.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori