Vodimo vas na novu hit baletnu predstavu ‘Elizabeta Austrijska – Sissi’

Vodimo vas na novu hit baletnu predstavu ‘Elizabeta Austrijska – Sissi’

Sissi cover

Krajem ožujka, 27. u mjesecu, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se praizvedba iščekivanog baleta – Elizabeta Austrijska – Sissi! Premijera baleta zakazana je u subotu 31. ožujka. Upravo majstor europske baletne scene, koreograf i redatelj Patrice Bart priprema spektakularan balet u kojemu će plesati naša najveća baletna imena, no i gotovo cijeli baletni ansambl. Predstavu je prema povijesnoj priči oblikovala njemačka dramaturginja Christiane Theobald Gabler. Glazbeni predložak čine odabrana novoromantičarska djela češkoga skladatelja Bedřicha Smetane, kojima će glazbeni zaplet kreirati i aranžirati skladatelj i dirigent svjetskoga glasa Ermanno Florio.

Djelo prati životnu pripovijest jedne od najintrigantnijih i najljepših vladarica svijeta Elizabete Austrijske. Elizabeta je bila kći vojvode Maksimilijana Josipa Bavarskog i princeze Ludovike Bavarske, koja se sa sedamnaest godina udala za cara Franju Josipa I. Elizabeta se pamati po svojoj ljepoti i eleganciji, a uz to je pisala poeziju, proučavala grčki jezik, neprestano putovala, a diljem Europe bila je poznata zbog svojega nekonvencionalnog ponašanja.

HNK balet Sissi radne5

HNK balet Sissi radne10

Sve informacije o rasporedu izvedbi i ulaznicama, dostupnosti, cijeni te načinu kupnje, možete saznati na hnk.hr.

Sretnik ili sretnica mogu osvojiti po dvije ulaznice za izvedbu predstave 31. ožujka, ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila SISSI do 21. ožujka u 11 sati kada objavljujemo sretne dobitnike.  Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Silviji Zidarić!

HNK balet Sissi radne11

HNK balet Sissi radne12

Foto: Marko Ercegović

 

Učitati još
Zatvori