Ako ste voljeli Black Mirror Years and Years je serija koju ćete morati odmah odbingeati

Ako ste voljeli Black Mirror Years and Years je serija koju ćete morati odmah odbingeati

Prije tri dana pogledali smo šestu, posljednju, finalnu epizodu serije Years and Years a Emmom Thompson u glavnoj ulozi.

Years and Years

Serija Years and Years prati Lyonse, veoma zaposlenu mančestersku obitelj. Daniel se uskoro ženi za Ralpha, Stephen i Celeste brinu se za svoju djecu, Rosie juri za novim momkom, Edith već godinama nije bila kod kuće, a na čelu obitelji je baka Muriel. No kad se njihovi životi sastanu jedne sudbonosne noći 2019. g., radnja prelazi u budućnost te prati živote i ljubavi Lyonsovih tijekom idućih 15 godina. Kakav li je to samo svijet! Svi naši strahovi i sve naše nade obistinjuju se oko ove bliske obitelji. Društvo je brže i luđe te politička previranja, tehnologija i daleki ratovi utječu na Lyonse u njihovim svakodnevnim životima. U tom novom svijetu Lyonsi se moraju suočavati sa svojim svakodnevnim nadama i strahovima znajući da jedna obična obitelj nikad ne bi mogla promijeniti svijet.

Ako ste ljubitelji tema i priča kao što je Black Mirror, onda ćete u potpunosti ‘okinuti’ na Years and Years! Priča je to koja kod gledatelja izaziva miks emocija i doživljaja od zabave do potpunog očaja.

Autor Russell T. Davies uspio je kreirati prič gdje je humanizirao apstraktne probleme – od tehnološke moći, kapitalizma, metafore skuhanih žaba u loncu vode i što bi mi ljudi, kao te iste žabe, trebali napraviti. U jeku migrantske krize i svih popratnih problema, gubitka prirodnih resursa, globalnog zatopljenja i drugih globalnih problema serija je sa svojom pričom sigurno došla do većeg broja gledatelja sa što većim utjecajem.

Nakon odgledanih svih šest epizoda možemo samo reći da se radi o pronicljivom, smiješnom, toplom, zastrašujućem, privlačnom djelu. Istovremenom veličanstvenom i zastrašujućim. Pogotovo jer nam se (takva) budućnost nikada nije činila bližom.

Učitati još
Zatvori