Festival koji će se održati u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

Festival koji će se održati u Rijeci,
Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

oko queer

OKO

Osmo izdanje festivala Perforacije donosi brojne izvedbe suvremenog kazališta i plesa, performansa te radionice i izložbe i to čak u četiri grada, u Rijeci, Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Festival Perforacije prepoznat je kao jedan od ključnih hrvatskih festivala i međunarodnom kontekstu zbog provođenja dva EU projekta kroz Program Kreativna Europa, a riječ je o višegodišnjim projektima Imagine 2020 i BeSpectative. Značajno priznanje festivalu je došlo prošle godine u obliku nagrade europske festivalske mreže Perforacijama kao jednom od 12 najinovativnijih festivala u Europi, u konkurenciji od 750 europskih festivala.

Ovogodišnji program broji više od 40 izvedbi, među kojima i premijere Martine Nevistić, D.B. Indoša i Tanje Vrvilo, Ine Sladić, Vesne Mačković i Brune Isakovića. Dio programa je posvećen i nadolazećim umjetnicima te onima koji propituju granice umjetničkih formi i normi u okviru Noći performansa koje se ove godine prvi put održavaju u sva četiri festivalska grada. Također, poseban dio programa je posvećen uličnoj umjetnosti, kao reakcija na rušenje zida s muralima u Branimirovoj.

Festival i ove godine u svom programu kao jednu od tema predstavlja i projekte koji spajaju ekološki aktivizam, znanost i umjetnost, a novost je i program ‘postprodukcijskih’ podrška u okviru kojih je festivalski žiri odabrao nekoliko starijih predstava domaćih umjetnika, a koje nisu imale priliku već neko vrijeme biti izvođene. Riječ je o predstavama BADco-a., Irme Omerzo i Bacača sjenki koje su obilježile protekle sezone.

perforacije 1

Martina Nevistić

Ove godine festivalu se pridružuje i festivalski Chill vrt u atriju Teatra &TD koji svaki dan nudi kutak za predah, radionice i društvene igre, probrani sajam knjiga u suradnji s izdavačima poput Frakture, Sandorfa, Bookse, Kontejnera i drugih te javne diskusije o kulturnim politikama. I na kraju, kako bi festival Perforacije uistinu bio dostupan svima, napominjemo da je ove godine ulaz na festival slobodan svim posjetiteljima.

Foto: OKO, Martina Nevistić

Učitati još
Zatvori