Evo što ćete gledati na Motovun film festivalu

Evo što ćete gledati na
Motovun film festivalu

motovun-12 post

Za mjesec dana počinje omiljeni nam filmski festival u jednom od najljepših istarskih gradića – Motovun Film Festival. Ove godine nas očekuje nekoliko novosti – od dugometražnog igranog filma koji je od prvog do zadnjeg kadra snimljen mobitelom, dijela programa VR (virtual reality) filmova, a u planu je i projekcija prvog kratkog filma čiji je scenarij napisala ‘umjetna inteligencija’ tj. računalo.

No, iako je novost, najstariji film ovogodišnjeg festivala jest klasik koji većina zaljubljenika u film gleda i po nekoliko desetaka puta – Fellinijev ‘Amarcord’! Ovogodišnja zemlja partner je Italija te je sasvim prirodno da se ovom oštrom, besramnom i genijalnom komedijom obilježi ta suradnja.

Prvi put festival ugošćuje tri dame filmografije – Mirjanu Karanović, Almu Pricu i Kseniju Marinković. Od prvog dana festivala, od njegovih začetaka, je priznati režiser dokumentarnih filmova i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, gospodin Nenad Puhovski čijih se pola stoljeća karijere slavi ove godine.

motovun-15 post

Nikad prije Motovun Film Festival nije održavan ususret izbora i tijekom političkih kampanja tako da dio programa zauzima i (predizborni) program znakovitog naziva – ‘Gdje ste bili 2016.?’. Ovaj dio programa donosi filmove koji govore o rastu desnog ekstremnizma i konzervativnoj revoluciji u zemljama Europe. Tim programom se želi upozoriti na tu činjenicu, potaknuti na razmišljanje i propitivanje.

motovun-16 postjpg

Glavni i popratni program te informacije o ulaznicama saznajte na motovunfilmfestival.com.

Učitati još
Zatvori