Trenuci za pamćenje s dodjele nagrada Emmy

Trenuci za pamćenje s dodjele nagrada Emmy

emmy cover

Postava serije Big Little Lies

Stephen Colbert je novi domaćin

Sinoć je održana svečana dodjela prestižnih nagrada Emmy. Domaćin dodijele bio je Stephen Colbert koji je naprosto oduševio publiku u gledalištu, no i onu za malim ekranima! Colbertov uvodni monolog zamijenila je zapravo plesno pjevačka točka o tome kako gledati na televizijskom programu nešto što vas ne podsjeća na stvarni život. Uvodni monolog koji je slijedio bio je duhovit, pametan i odredio je ton večeri – večer s mnogo, mnogo smijeha i pametne zabave.

No, Emmyji će biti zapamćeni i po dodijeli nagrade – Laura Dern je osvojila svoj prvi Emmy za ulogu u Big Little Lies (a oduševila je i u ovogodišnjem Twin Peaksu). Iznenađenje večeri bio je i Alec Baldwin koji je osvojio nagradu za svoju interpretaciju predsjednika Trumpa. Jedan od vrhunaca večeri svakako je bilo ponovno okupljanje zvijezda filma 9 to 5 – Jane Fonda, Lily Tomlin i Dolly Parton koje su naglasile poantu tadašnjeg hita iz 80-ih godina dvadesetog stoljeća – odbile su biti ‘kontrolirane, posebno od seksističkog, egoističnog, lažljivog licemjera’.

Jedan od vrhunaca večeri svakako je bio kada je prva Afroamerikanka osvojila nagradu za svoj autorski, scenaristički rad na komediji – Lena Waithe. Dok je držala svoj govor zahvale, kreator serije Master of None Aziz Ansari stajao je sa strane i promatrao taj veličanstveni trenutak. Iako kratak prenio je mnogo simbolike gledateljima i publici. No, još je jedna žena u industriji imala trenutak za pamćenje – Julia Louis-Dreyfus srušila je rekord sa šest godina za redom osvojenih Emmyja!

Veličanstven govor koji zaslužuje svoj Emmy

I za kraj, trenutak koji će se još dugo prepričavati – Sterling K. Brown govor su pokušali skratiti i zatomiti zvuk, no on je ipak dao do znanja, na najbolji mogući način kako je osvojiti nagradu glumeći svoj lik u seriji koja je Najbolja bijela obitelj koju brat može imati! (‘You are the best white TV family that a brother has ever had’). Također se referirao još na Waltera Whitea (Breaking Bad ) i Dicka Whitmana (‘stvarni’ Don Draper). Na kraju je posebnu posveti dao Andreu Braugheru koji je osvojio nagradu prije više desetljeća za njegov rad na seriji Homicide: Life on the Streets. Njegov fantastičan govor bio je toliko upečatljiv da zaslužuje Emmy za sebe.

Kompletnu listu pobjednika možete saznati na emmys.com

Foto: Emmys

Učitati još
Zatvori