Ekskluzivna projekcija
spektakularne opere u kinu

Aida je najspektakularnija opera talijanskoga skladatelja Giuseppea Verdija i jedna je od najizvođenijih opera u cijelom svjetskom opernom repertoaru. Priča je to o ljubavi etiopske princeze Aide i egipatskog zapovjednika Rademesa koja je jača od same smrti.

aida post 5

Prema riječima autora knjige o Verdiju, Charlesa Osbornea, Aida je u čisto glazbenom pogledu čudo melodijske ljepote i maštovite orkestracije, sa savršenom ravnotežom objektivne deskripcije i subjektivne osjećajnosti, ukratko – trijumf stvaralačke mašte. Grandiozne scene, napete ritmove, prekrasne arije i romantične duete vjerno slijedi i vrlo egzotična glazba koja glavne likove prati u smrt gdje zauvijek ostaju ujedinjeni u ljubavi.

aida post 3

CineStar kina u utorak, 15. rujna u 20h ekskluzivno donose projekciju sydnejske izvedbe ovoga maestralnog djela, koja će se odvijati na impozantnoj pozornici Handa Opere u Sydnejskoj luci. Handa Opera pozornica je koja zaista ne može biti spektakularnija – donosi pogled na čarobne gradske vizure visokih nebodera, poznatu zgradu Sydney Opere i predivni most Sydney Harbour Bridge uz zvjezdano noćno nebo.

aida post 6

U potpunosti je smještena iznad površine vode, a zvuk se publici prenosi putem stotina skrivenih zvučnika. Više od 700 osoba bilo je uključeno u cijeli projekt postavljanja opere te izgradnje pozornice. Na linku niže pogledajte trailer ove nezaboravne izvedbe veličanstvenog opernog spektakla:

aida post 2

aida post 4

Učitati još
Zatvori