Ekipa Angeline Jolie opet zajedno

Zana Marjanović, Goran Kostić i Nikola Đuričko u Pragu snimaju novu sezonu američke hit serije ‘Legende’ (‘Legends’) u produkciji TNT-a. Riječ je akcijskoj tv seriji u kojoj glavnu ulogu tumači Sean Bean, široj javnosti poznat kao Ned Stark iz serije ‘Igra prijestolja’ (‘Game of Thrones’).

legends post 1

Mnogi su sigurno zapazili hashtag #DontKillSeanBean (Nemojte ubiti Seana Beana) koji je TNT promovirao na društvenim mrežama. Premda je glumac poznat po raznolikim scenama smrti koje je odigrao u mnogobrojnim filoovima i serijama (plemiću Starku odrubljena je glava u ‘Igri prijestolja’, Boromir je prostrijeljen u ‘Gospodaru prstenova’), TNT-ijev novi junak je u seriji ‘Legende’ još uvijek živ.

Martin Odum (Sean Bean) je tajni agent koji se za svaki novi slučaj transformira, te se promijenivši identitet inflitrira u neprijateljske redove. No, njegov pravi identitet je doveden u pitanje…

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 02:  Actor Sean Bean attends the premiere of Warner Bros. Pictures' "Jupiter Ascending" at TCL Chinese Theatre on February 2, 2015 in Hollywood, California.  (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Sean Bean

‘Iako smo limitirani ugovorom, te sa javnošću ne možemo dijeliti detalje našeg angažmana i opis uloga u projektu, možemo reći da smo veoma sretni što smo dio ovako jednog velikog projekta’ – izjavila je Zana Marjanović.

Angelina Jolie je učinila zaista mnogo za bosanskohercehovačke glumce. Otvorila im je vrata svjetskih projekata, a oni zauzvrat svojim talentom, upornošu i posvećenošću plijene pozornost i interes američkih i evropskih producenata.

Zana Marjanović post

Zana Marjanović

Ekipa bosanskohergevačkih glumaca je jedna od najvećih u projektu. Pored Zane Marjanović i Gorana Kostića u ekipi serije su i glumci Adnan Hasković, Muhamed Hadžović, Igor Skvarica i Zoran Dragićević. ‘Nadam se da ćemo početi više cijeniti domaće glumce. Krasne se stvari dešavaju, naši glumci igraju u velikim filmovima i serijama i šalju pozitivnu sliku o svojoj zemlji, a osim nas nekoliko izuzetaka, javnost nikako da im pokloni važnost i poštovanje koje zaslužuju.’ – izjavila je Zana.

Također, Marjanović se nada da će BiH na primjeru uspješne Češke, konačno shvatiti da umjetnost općenito, a naročito produciranje filmova i serija može biti vrlo profitabilan biznis u koji se itekako isplati ulagati.

Foto: Getty Images

Učitati još
Zatvori