Otkrivene su lokacije na kojima će se održavati ovogodišnja Dvorišta

Otkrivene su lokacije na kojima će se
održavati ovogodišnja Dvorišta

M. Mihaljević

‘Dvorišta/The Courtyards’, u samo nekoliko godina postala su kultno događanje u gradu Zagrebu. Taman kada bismo pomislili da je Zagreb od sredine srpnja nadalje svojevrsni grad duhova, Dvorišta su bila ta koja bi nas uvjerila u suprotno. Iz godine u godinu, ona su na Gornji grad privlačila rijeke i rijeke ljudi i znatiželjnika koje je zanimalo – i još uvijek zanima – kako to izgledaju brojna gornjogradska dvorišta koja su inače sakrivena od očiju javnosti. Uspjeh ovog projekta uz koji zagrebačke ulice potpuno živnu na 10 dana je neosporan, pa nas je razveselila najava da se Dvorišta ove godine organiziraju šestu godinu zaredom.

M. Mihaljević

Iako program još uvijek nije službeno predstavljen, poznat je datum održavanja Dvorišta, pa će tako od 12. do 21. srpnja posjetitelji moći zaviriti u prostore zanimljive povijesti i za ovu priliku posebno uređena dvorišta. Svako od njih imat će, sada već tradicionalno, svoj program, a uz ugostiteljsku ponudu atmosferu će učiniti potpunom prigodni i pažljivo birani koncerti.

S. Kaštelan

Dvorišta su velika atrakcija i za domaće i za turiste, a ako ih planirate posjetiti, dobro je znati da je ulaz u njih besplatan i da su otvorena od 18 do 24 sata.

Ove godine održavaju se na sljedećim lokacijama:

Palača Balbi, Demetrova 11

Palača Erdödy – Drašković, Opatička 29

Narodni dom HAZU, Opatička 18

Narodni dom HAZU, Dvoranski prečac 1

Privatno dvorište, Opatička 19

Gimnazija Tituša Brezovačkog, Habdelićeva 1

Privatno dvorište, Radićeva 54

S. Kaštelan
Učitati još
Zatvori