Dvije hrvatske izložbe kolektiva TARWUK

Dvije hrvatske izložbe kolektiva TARWUK

Ryan Foerster za NVV 2016

Ryan Foerster za NVV 2016

Iako im je baza New York, SAD, hrvatski umjetnički kolektiv TARWUK ovo ljeto provodi u Hrvatskoj i u Rijeci i u Zagrebu predstavlja svoja dva najnovija rada.

U Zagrebu će u Galeriji Kranjčar, 25. srpnja otvoriti izložbu, njihovog autorskog kustoskog koncepta Nove vizualne vrijednosti 2016. NVV je kustoski projekt kroz koji istražuju inovativne mehanizme prezentacije, distribucije i konzumacije umjetnosti. NVV je skraćenica za Nove vizualne vrijednosti / New Visual Values – kao što naslov sugerira, projekt eksperimentira s novim taktikama temeljenima na kolaborativnim odnosima u svijetu umjetnosti danas. Projekt se odvija u više faza u New Yorku i Zagrebu u suradnji s međunarodnim vizualnim umjetnicima, te završava ovom prezentacijom publikacije i izložbe foto-eseja Hrvoja Slovenca u Galeriji Kranjčar.

Willa Nasatir za NVV 2016

Willa Nasatir za NVV 2016

Autori na projektu su: Justin Berry, Nicolas Ceccaldi, Maja Čule, Ryan Foerster, Damir Gamulin Gamba, Greg Gentret, Igor Kuduz, Willa Nasatir, Clémence de la Tour du Pin, Ben Schumacher, Lior Shvil i Tarwuk.

Tri dana nakon, 28. srpnja, u Rijeci, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, Tarwuk će u Malom Salonu predstaviti svoj ‘site specific’ projekt koji će se moći pogledati do 12. kolovoza. Rad naziva Dominant Demon Doorstep Document 2 dio je njihove 4D produkcije nastale tijekom rezidencijalnog programa Kamov u Rijeci.

rijeka slider

Rijeka

Učitati još
Zatvori