Dokumentarac ‘David Bowie: The Last Five Years’ izgleda prekrasno

David Bowie 2

10. siječnja 2018. obilježit će se dvije godine kako nas je napustio veliki umjetnik i glazbenik David Bowie, i to netom nakon svog rođendana. Početkom godine, na Bowiev 71. rođendan, 7. siječnja HBO emitirat će dugo iščekivani dokumentarac David Bowie: The Last Five Years. Na taj način odat će se velika počast čovjeku koji je na nebrojeno mnogo načina zadužio svjetsku glazbu i utjecao na isto toliko glazbenika i umjetnika, dizajnera, kreativaca pa i ljudi uopće.

David Bowie: The Last Five Years

Dokumentarac donosi period njegovog života prilikom stvaranja posljednja dva albuma The Next Day i Blackstar te njegov mjuzikl Lazarus. Donosimo trailer u kojemu ćete vidjeti isječke i komentare suradnika. Režiju dokumentarca potpisuje Francis Whately, a u filmu se pojavljuju Tony Visconti, Ivo Van Hove, Toni Basil, Earl Slick, Gail Ann Dorsey, Gerry Leonard, Carlos Alomar, Catherine Russel, Sterling Campbell, Zachary Alford, David Torn, Enda Walsh, Donny McCaslin, Maria Schneider i Robert Fox. Presjek njegova rada i stvaralaštva prikazan je kroz mnoge snimke i intervjue te razgovore s Bowievim kolegama. Trailer dokumentarca možete pogledati na linku niže:

David Bowie

Foto: HBO, Screenshot

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori