Filmski glamur na dodjeli nagrade BAFTA

Filmski glamur na dodjeli nagrade BAFTA

bafta

Cate Blanchett u večernjoj haljini Alexandera McQueena

Ususret velikoj nagradi Oscar čija dodjela nam je sve bliže, sinoć je u London’s Royal Opera House održana dodjela filmskih nagrada BAFTA. Apsolutni trijumf još jednom je ostvario film ‘The Revenant’, osvojivši priznanja u najprestižnijim kategorijama i kipiće za najboljeg glavnog glumca, najbolji film i najbolju režiju. Filmski naslov ‘Mad Max: Fury Road’ s druge je strane bio nominiran u najviše kategorija i do kraja večeri postao je film koji je ponio najviše kategorija u povijesti ove britanske dodjele.

bafta7

Leonardo DiCaprio u Armani odijelu

BAFTA nagradu za glavnu žensku ulogu osvojila je Brie Larson za doprinos filmu ‘Room’, a budući da je ovo britanska nagrada, otočka kritika je u sporednim ulogama nagradila svoje sunarodnjake Kate Winslet (najbolja ženska sporedna uloga u filmu ‘Steve Jobs’) i Eddieja Reddmaynea (najbolja muška sporedna uloga u filmu ‘Danish Girl’.)

bafta2

Alicia Vikander u dizajnu kuće Louis Vuitton

U ovoj svečanoj večeri, koju je na pozornici vodio Stephen Fry, nije manjkalo filmskog glamura, a za izvrsna modna izdanja još jednom su se pobrinule ikone stila koje su nas naučile da od njih na crvenom tepihu uvijek možemo očekivati neočekivano, drugim riječima nešto uistinu posebno; Cate Blanchett i Rooney Mara. Alicia Vikander također je osvojila modne poene u dizajnu svoje omiljene kuće Louis Vuitton, Dakota Johnson nije mogla pogriješiti s vatreno crvenom bojom koju je nosila na Diorovoj toaleti, a Leonardo i Eddie pokazali su mušku eleganciju.

EE British Academy Film Awards - Red Carpet Arrivals

Dakota Johnson u Dioru

bafta4

Rooney Mara u Givenchyju

EE British Academy Film Awards - Red Carpet Arrivals

Julianne Moore u Armanijevoj custom made kreaciji

bafta9

Kate Winslet u Antonio Berardi haljini

EE British Academy Film Awards - Red Carpet Arrivals

Hannah Bagshawe i Eddie Redmayne

Foto: Guliver/Getty

Učitati još
Zatvori