Velika glazbena noć u znaku dodjele nagrada Grammy

Velika glazbena noć u znaku
dodjele nagrada Grammy

grammy

Beyonce

Tradicionalno rezervirana za veljaču, dodjela nagrada Grammy i ove je godine nakratko prekinula dinamični raspored dodjela filmskih nagrada, kako bi pojedincima u glazbenoj industriji odala priznanja za njihova najbolja postignuća u protekloj godini. Grammy ove godine broji 58. obljetnicu, a iako dodjela nije brojila mnoštvo poznatih i slavnih kao što je to slučaj bio prošlog puta, po svoje nagrade svejedno su došla trenutno utjecajna i obožavana imena glazbene branše.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar, glazbenik s najvećim brojem ovogodišnjih nominacija, njih čak 11, kući je ponio 5 nagrada, među kojima i onu za najbolji rap album, najbolji rap singl i najbolji rap nastup. Taylor Swift odabrala je Grammyje za ponovno pojavljivanje u javnosti, pokupivši sinoć tri Grammy statue i priznanje za najbolji album godine. Singlom godine proglašen je Uptown Funk Marka Ronsonsa i Brune Marsa, a najboljim plesnim hitom pjesma ‘Where Are U Now’ nastala u suradnji Skrillexa i Justina Biebera.

Taylor Swift

Taylor Swift

The Weeknd je slavio u dvije Grammy kategorije; onoj za najbolji r’n’b performans i najbolji urbani album. Nagrada za najbolji rock album pripala je grupi Muse, a vrlo uspješni na dodjeli bili su i članovi grupe Alabama Shakes, koji su ponijeli nagradu za najbolju rock pjesmu, najbolji rock performans i najbolji alternativni album.

Chrissy Teigen i John Legend

Chrissy Teigen i John Legend

Večer su svojim nastupima uistinu posebnom učinili Taylor Swift, Adele, The Weeknd, Kendrick Lamar, Miguel i Justin Bieber. Lady Gaga na pozornici je održala tribute Davidu Bowieju, a John Legend okupio je zvijezde kako bi pjesmom odao počast Lionelu Richieju.

Adele

Adele

The Weeknd i Bella Hadid

The Weeknd i Bella Hadid

Florence Welch

Florence Welch

Selena Gomez

Selena Gomez

Foto: Guliver/Getty Images

Učitati još
Zatvori