Na male ekrane dolazi serija Dalibora Matanića, a prikazivat će se i van Hrvatske

Na male ekrane dolazi serija Dalibora Matanića, a prikazivat će se i van Hrvatske

Novu sezonu Art-kina u Rijeci večeras otvara premijera prve dvije epizode serije ‘Novine’, koju režira Dalibor Matanić. Politički triler Dalibora Matanića sniman je prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića, a govori o utjecaju kapitala i politike na medijsku scenu.

novine-slider-fejs

Riječani će imati priliku premijerno pogledati prve dvije epizode serije koja je snimana u Rijeci i u čijem su stvaranju sudjelovali brojni riječki glumci, glazbenici i filmaši. Teška prometna nesreća, u kojoj smrtno strada troje ljudi, pokreće mehanizam promjene vlasništva u riječkom dnevnom listu Novine. Mariju Kardumu, utjecajnom građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri da preuzme Novine jer su se novinari počeli baviti istraživanjem misteriozne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama.

Iako je premijera zakazana za danas, o seriji se već uvelike priča jer je Keshet International, velika izraelska producentska kuća, objavila je kako je preuzela globalnu distribuciju domaće krimi drame tako da se očekuje i skorašnje emitiranje van Hrvatske. Na rasporedu emitiranja nacionalne televizijske kuće je sredinom listopada.

novine-2

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori