Likovni projekt koji budi kreativca u svakome

Likovni projekt koji budi
kreativca u svakome

U sklopu 6. StrossArt – gornjogradske likovne kolonije na Strossmayerovom šetalištu u Zagrebu u nedjelju 16.8.2015. izvodit će se C.R.T.A. s radnim nazivom ’20za20′ = 20m papira + 20m crteža u organizaciji mlade likovne umjetnice Melinde Šefčić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

C.R.T.A. projekt pod nazivom ‘United creation’, koji se održao u sklopu Artomata 2014. godine, bio je pokazatelj kako ovaj projekt treba otvoriti vrata ne samo najmlađima, već i adolescentima te odraslim građanima naše zajednice. Uključivanjem građana i turista u ovaj projekt, doprinosi stvaranju jedne nove kolektivne umjetničke inovacije, koja je odraz interakcije između umjetnika i građana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz pomoć ovakvih projekata i akcija treba poticati ljude da osvijeste, kako je svaki pojedinac poseban, nadaren te ispunjen stvaralačkim potencijalima i kreativnom energijom. Cilj ovog projekta je da uz pomoć kreativnog stvaralaštva ljudi iskažu te likovno uobliče svoje osobne doživljaje i emocije, čime se stječe osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Posjetitelji, građani imat će priliku s umjetnicima sudjelovati u stvaranju jednog zajedničkog rada, zajedno će crtati ogroman jedinstveni crtež. Nema pravila prilikom crtanja, ne postoji zadana forma koja se mora poštivati, osim da moraju sebe izraziti crtežom. Rezultati takve kreativne suradnje uvijek su neizvjesni, nikada se unaprijed zapravo ne zna kakvo će likovno djelo nastati… Ta neizvjesnost i sloboda koju prilikom crtanja ‘obični’ građani dožive djeluje smirujuće, terapeutski te općenito blagotvorno i na cjelokupno stanje čovjeka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozvani umjetnici: Ana Ratkovič, Damir Sobota, Lav Paripović, Dominik Vuković , Monika Meglić, Marta Tuta + Melinda Šefčić. Materijal: crni polikolor, tempere i kistovi (tko ima i može neka ponese jedan kist sa sobom). Više o događaju i projektu možete saznati na Facebook stranici te web stranici C.R.T.A.

crta 5

crta 6

crta 7

 

Učitati još
Zatvori