Novi singl ususret zagrebačkom koncertu

Novi singl ususret zagrebačkom koncertu

cigarettes

Skori zagrebački gosti, sjajan bruklinški dream pop kolektiv Cigarettes After Sex, objavili su pjesmu ‘Apocalypse’, kao najavu izlaska debut albuma. Dugoočekivani prvijenac nazvan po bendu u prodaji će se pojaviti 9. lipnja, samo 4 dana prije njihovog nastupa u Tvornici kulture.

Veze mogu biti spektralne, duhovne ili apokaliptične, kako u novoj pjesmi sugerira Greg Gonzalez, vokal i glavni autor grupe, ali su više od svega, ljudske. ‘Apocalypse’ govori upravo o toj fatalnoj nemogućnosti da se kaže zbogom, težini prekida veze i razdvajanja.

Fanovi izvođača poput Lana Dey Ray, Mazzy Star ili Warpaint sa Cigarettes After Sex će definitivno dočekti “njihov” prvi važan koncert proljeća. Bend koji je oformljen 2008. u El Pasu prolazio je, vođen Gonzalezom, brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog EP-a ‘I’.

Fantastični songovi ‘Nothing’s Gonna Hurt You Baby’, ‘I’m A Firefighter’, ‘Dreaming of You’ i ‘Starry Eyes’ i promocija ponajviše kroz web medije donijeli su bendu izrazito jaku fan bazu. Slijedi su jednako zapaženi singlovi ‘Affection’ i ‘K’ poslije kojih je bend bez problema lovio mjesta na najvećim svjetskim festivalima.
U Zagreb stižu 13. lipnja, a uz Hrvatsku obići će Češku, Njemačku, Belgiju, Englesku, Francusku, Švicarsku te poznate festival poput Primavere u Barceloni, portugalske NOS Primavere, Rockwavea u Grčkoj i Best Kept Secret festival u Nizozemskoj.

Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka, 27. veljače po cijeni od 80 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 100 kn. Popis službenih prodajnih mjesta možete naći tvornicakulture.com.

Učitati još
Zatvori