Fenomen u svijetu umjetnosti

Fenomen u svijetu umjetnosti

U londonskom Battersea Parku 12. ožujka 2015. otvara se Affordable Art Fair, umjetnički sajam s ponudom radova mlađih i neafirmiranih umjetnika.

"Rescue Me", Anna Gillespie

“Rescue Me”, Anna Gillespie

Prvi Affordable art Fair održao se u listopadu 1999. godine s rekordnim brojem od 10000 posjetitelja. Pokrenut je u pravom trenutku jer je potražnja za cjenovno dostupnom umjetnošću bila velika. Izbor umjetničkih djela na sajmu je svaki put sve veći, cijene su pristupačn(ij)e i sa svojim “user-friendly” pristupom sa svakim održavanjem privlači veliki broj posjetitelja. Od 1999. godine sajam je narastao do razmjera održavanja na više lokacija: u Amsterdamu, Brusselsu, New Yorku, Milanu, Singapuru, Hamburgu, Seoulu, Stockholmu, Hong Kongu i Maastrichtu što potvrđuje interes publike i potražnju publike za pristupačnom umjetnosti. Do sada je, globalno, Affordable Art Fair posjetilo preko 1,6 milijuna ljudi te je kupljeno preko umjetničkih radova u vrijednosti preko 235.000.000 £.

"Falin Vitur Blar“, Kristjana S. Williams

“Falin Vitur Blar“, Kristjana S. Williams

Ponukan uspješnosti Affordable Art Faira, njegov osnivač Will Ramsay, pokrenuo je PULSE, platformu suvremene umjetnosti, koja se održava godišnje u New Yorku i Miamiju. Također je jedan od osnivača prestižnog kineskog ART HK (koji se u međuvremenu transformirao u “Art Basel u Hong Kong”) te je jedan od dioničara Art India, prvi tamošnji internacionalni art sajam kojeg je posjetilo oko 190000 posjetitelja od njegovog pokretanja 2008. godine.

Steven Lindsay

Steven Lindsay

Ako Vas privlači ulaganje u umjetnost i/ili ste pasionirani kolekcionar umjetnina, svakako rezervirajte u svom kalendaru termin od 12. do 15. ožujka za posjet londonskom Affordable Art Fair.

Što sve možete očekivati na sajmu te gdje potražiti savjet o kupnji umjetnine možete saznati na Affordable Art Fair web stranici.

 

Učitati još
Zatvori