Danas počinje Cannes, ove filmove želimo gledati

Danas počinje Cannes, ove
filmove želimo gledati

Cafe Society

Cafe Society

Prestižni Filmski festival u Cannesu počinje danas, što znači da se cijeli jet set okuplja u ovom mondenom gradu na francuskoj rivijeri, a glavni povod su filmovi. Iščekivane premijere i šetnje po crvenom tepihu još jednom će prikovati oči javnosti na festival čijim ovogodišnjem žirijem predsjeda australski režiser George Miller poznat po svojoj Mad Max franšizi. Ceremonije otvaranja i zatvaranja vodit će francuski glumac Laurent Lafitte, a čast otvoriti ovogodišnji festival ima najnoviji uradak Woodyja Allena – Café Society. I on je samo jedan u nizu filmova za koje željno čekamo pogledati, sve ih donosimo u nastavku.

Café Society

Cijela plejada poznatih glumaca pojavljuje se u ovom filmu o kojem smo već pisali. Svi će se oni pojaviti i na crvenom tepihu u pravoj zvjezdanoj maniri početka festivala. Radnja prati lik Bobbyja, kojeg glumi Jesse Eisenberg, koji se seli u Hollywood u nadi da će dobiti posao u filmskoj industriji. Uskoro se zaljubljuje te tu nastaje zaplet, vjerujemo, uzbudljive i zanimljive radnje.

cannes-niceguys

The Nice Guys

The Nice Guys

U još jednoj zvjezdanoj postavi tzv. ‘cop buddy’ filma, ovog puta pratit ćemo privatnog detektiva Ryana Goslinga koji surađuje s Russellom Croweom u rješavanju slučaja jedne nestale djevojke i samoubojstva zvijezde porno filmova. Istragom naposljetku otkrivaju urotu, a s obzirom da se film klasificira kao kriminalistička komedija uz film ćemo se i dobro zabaviti.

The BFG

Iza najnovije adaptacije jedne od priča Roalda Dahla stoji Steven Spielberg čiji bajkoviti pristup takvim temama garantira vizualni užitak. Priča je poznata, o djevojčici Sophie koja se sprijateljuje s velikim divom i kreće u veliku avanturu, a specijalni efekti prikovat će uz ekran i male i velike.

cannes-julieta

Julieta

Julieta

Pedro Almodovar vraća se na Cannes s filmom sebi svojstvene tematike. Još jedna drama posvećena glavnom ženskom liku, na tragu ‘Volver’ i ‘Sve o mojoj majci’, bazirana je na pričama dobitnice Nobelove nagrade Alice Munro. Radnja prati Julietu kojoj umire muž i kćer bježi od kuće, a potraga za njom dovest će Julietu do zaključka koliko malo poznaje svoje dijete.

cannes-theneondemon

The Neon Demon

The Neon Demon

Nicolas Winding Refn se nakon ‘Drivea’ i Only God Forgives’ vraća u Cannes, no ovog puta riskira još i više s hororom u kojem glavne uloge imaju Elle Fanning, Christina Hendricks i Keanu Reeves. Priča prati mladu manekenku koja stiže u Los Angeles, a čija će je ljepota koštati.

cannes-lastface

The Last Face

The Last Face

Novi, peti film Seana Penna je romantična drama s Charlize Theron i Javierom Bardemom, direktoricom međunarodne agencije za pomoć i doktora koji se upoznaju usred političke revolucije. Zajedno se suočavaju s teškim izborima koji prate humanitarni rad u takvim situacijama.

Money Monster

U režiji Jodie Foster, na filmskom platnu opet ćemo gledati Juliju Roberts i Georgea Clooneya. Money Monster, financijska je drama koja prati Leeja Gatesa, televizijsku personu, savjetnika za trgovinu dionicama. Kada jedan njegov savjet pođe po zlu, Lee za vrijeme emitiranja emisije postaje taoc naoružanog muškarca koji je zbog njegove loše prognoze izgubio sav obiteljski novac.

cannes-moneymonster

Money Monster

It’s Only the End of the World

U ovoj adaptaciji drame iz 1990. godine francuskog spisatelja Jean-Luca Lagarcea, gledat ćemo genijalnu postavu – Léu Seydoux, Marion Cotillard i Vincenta Cassela, a sve u režiji Xaviera Dolana. Priča prati pisca koji se vraća u rodni grad kako bi najavio svoju smrt, a s obzirom na Dolanovu reputaciju film će u najmanju ruku biti zanimljiv.

cannes-marioncottilard

It’s Only the End of the World

Učitati još
Zatvori