5 albuma za 5 dana

Već smo debelo zagazili u planiranje ljetnje turneje pohođenja glazbenih festivala. Ovo ljeto će biti najbogatije do sada. Skoro svaki veći grad na Jadranu ima u ponudi glazbenu manifestaciju, festival. Moći ćemo uživati u hip hopu, rocku, elektronici, jazzu… Ponuda je stvarno šarolika.

beach party post 1

Kako bismo ispunili ovaj period iščekivanja dobrom glazbom, donosimo prijedloge top 5 ljetnjih albuma.

1. Koji god žanr da preferirate, najslušaniji album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ legendarnih Beatlesa je uvijek nabolji izbor ljetne glazbene pozadine. Već desetljećima drži prvo mjesto baš u ovakvim top listama te se i mi jednostavno moramo složiti.

2. Čim je izašao, u srpnju 1989. godine album ‘Paul’s Boutique’ postao je instantni br. 1 psihodeličnog hip hopa uvijek iznenađujućih Beastie Boysa. Bilo bi dobro podsjetiti se početaka žanra, taman prije odlaska na jedan od festivala.

3. Al Green je ultimativni soul izvođač koji svojim soul izvedbama čini ljeto još više poželjnim i sexy. 70-e se vraćaju na velika vrata u modi, dizajnu, no nemojmo zaboraviti taj boho stil i u glazbi!

4. Bilo kakav popis ili lista ljetnjih hitova, albuma i izvođača jednostavno ne može proći bez Beach Boysa! Podsjećamo na njihov odličan ‘Wild Honey’ iz 1967. te njime prizivamo doživljaj kalifornijskih plaža u sumrak…

5. Za kraj donosimo prijedlog dance dive – Kelis i njezin album ‘Flesh Tone’. Ovim albumom se više približila futurističkom disco izričaju, više odmakla od r’n’b-ja, te je tadašnji hit s albuma ‘Acapella’ vladao plesnim podijima.

Foto: Shutterstock

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori