Dani hrvatskog filma donose i odličan popratni program

Dani hrvatskog filma donose i
odličan popratni program

kino europa postxy

U kinima Europa i Tuškanac i u klubu Vinyl u Zagrebu održat će se slavljeničko 25. izdanje Dana hrvatskog filma. Od 21. do 24. travnja, uz natjecateljski program u kojem će biti prikazana selekcija najboljih domaćih ostvarenja iz protekle godine, publiku na ovogodišnjem DHF-u očekuje i sjajan popratni program.

Popratni filmski programi uključuju retrospektive predstavnika hrvatskog ‘psihotroničkog filma’, Jakova Sedlara i Zvonimira Maycuga, studentske radove danas etabliranih umjetnika i filmaša, odabir filmova s proteklih izdanja DHF-a te program namjenskih filmova proizašlih iz Zagrebačke škole animiranog filma.

Među zanimljivostima ovogodišnjeg DHF-a je i retrospektiva Dalibora Barića, poznatog multimedijalnog umjetnika i autora eksperimentalnih filmova, koji u svojim radovima istražuje tradicionalne žanrove znanstvene fantastike i horora. U kategoriji namjenskog filma DHF će ove godine ući u slavnu povijest Zagrebačke škole animiranog filma i prikazati najbolje reklame eminentnih autora poput Dušana Vukotića, Nedeljka Dragića i Nikole Kostelca. DHF ove godine donosi i zanimljiv izbor naslova studentskih radova danas poznatih umjetnika i filmaša: Snježane Tribuson, Ivana Salaja, Darka Rundeka, Branka Schmidta, Zorana Peze, Vedrana Mihletića i Jasne Mesarić.

Popratni filmski programi uključuju i izbor filmova prikazanih u proteklih četvrt stoljeća pod nazivom 25 godina DHF-a, odabir dokumentarnih ostvarenja iz ciklusa Zadnja pošta Zagreb urednika Angela Miladinova, izbor filmova s Festivala slovenskoga filma, program Novi dokumentarni filmovi iz susjedstva te zanimljive radionice u ‘nefilmskom’ dijelu popratnog programa.

Projekcije i sva događanja 25. DHF-a otvorena su za javnost, dok raspored projekcija i detaljnije informacije možete saznati na danihrvatskogfilma.net te Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori