Što donosi ovogodišnji Sarajevo Film Festival

Što donosi ovogodišnji
Sarajevo Film Festival

sarajevo film festival post

Sredina kolovoza rezervirana je za 22. Sarajevo Film Festival koji će se održati od 12. do 20. kolovoza u Sarajevu. Ovogodišnji program donosi, kao i svake godine, mnogo raznolikog sadržaja, a nakon uspješnog lansiranja na 20. Sarajevo Film Festivalu, program Pretpremijere 22. Sarajevo Film Festivala ponudit će i ove godine festivalskoj publici uvid u najnoviju produkciju i regionalne kinematografije.

U okviru ovog programa bit će predstavljena četiri dugometražna filma autora iz bivše Jugoslavije, a za distributere će biti organizirana i projekcija trailera čak 18 naslova u najavi, filmova koji će tek na jesen, nakon Sarajevo Film Festivala krenuti u kino distribuciju. Program Pretpremijere 22. Sarajevo Film Festivala bit će održan od 13. do 19. kolovoza s projekcijama filmova u Narodnom pozorištu Sarajevo, a publika će imati priliku susresti se s ekipama filmova i na otvorenim razgovorima nakon projekcija.

sarajevo film festival 3

Osim programa Pretpremijere 22. Sarajevo Film Festivala publika će moći pogledati čak 222 filma, iz 61 države svijeta i to kroz 18 različitih programa. Novosti festivala su da će Stephenu Frearsu, jednom od najistaknutijih i najprovokativnijih britanskih reditelja današnjice, bit će uručeno Počasno Srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, svečanu ceremoniju otvaranja fetsivala vodit će ove godine mlada glumica Alena Džebo, a fetsival nastavlja i s raznim dodatnim programima, svakako zanimljiviji je onaj Naj fotke 22. Sarajevo Film Festivala gdje u sada već tradicionalnoj nagradnoj igri mogu sudjelovati svi oni koji svoje fotoaparate, telefone, tablete i druge uređaje rado koriste kako bi zabilježili najzanimljivije trenutke festivala.

Najbolju fotografiju 22. Sarajevo Film Festivala koja prenosi atmosferu sa bilo koje festivalske lokacije čeka nagrada, a fotografije šaljite na najfotka@sff.ba u periodu od 12. do 20. kolovoza, a ako ste korisnik Instagrama, objavite ih uz obavezne hashtagove #najfotkaSFF i #22ndSFF. Pobjednička fotografija uz ime autora/ice, kao i način preuzimanja nagrade, bit će objavljeni 24. kolovoza na službenoj web stranici i društvenim mrežama Sarajevo Film Festivala.

Osim ovog dodatnog i zabavnog programa, sve posjetitelje festivala čeka odličan raspored filmova i iznimno mnogo zabave. Detaljni raspored projekcija možete saznati na films.sff.ba/ba/home, dok ćemo se morati strpiti do kraja festivala kako bi saznali tko je osvojio svoje Srce Sarajeva.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori