11. Zagreb Dox

11. Zagreb Dox

Za sve ljubitelje dokumentarnih filmova u zagrebačkom Cineplexxu Centar Kaptol 29. siječnja 2015. otvorit će se jedanaesti po redu ZagrebDox, međunarodni festival dokumentarnog filma.

"Snovolovka"

“Snovolovka”

U proteklih deset godina ZagrebDox je posjetilo više od 200000 gledatelja, a na oko 2000 projekcija prikazano je više od 1500 filmova. S približno 150 filmova u 16 programa, uzbudljivim programskim novitetima kojima će se još intenzivnije približiti iskustvo dokumentarnog filma gledateljima i velikim brojem filmaša i profesionalaca iz cijeloga svijeta festival ulazi u svoju drugu dekadu.

"Kamena rijeka"

“Kamena rijeka”

Službeni natjecateljski program ZagrebDoxa uključuje međunarodnu i regionalnu konkurenciju, dok službeni program uključuje Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstori doxa, Stanje stvari, Teen Dox, Factumentarce i ADU Dox. Spomenimo i nove posebne programe Triler dox, Blistok i ZagrebDoXXL te dvije retrospektive hrvatskih dokumentaraca u selekciji filmske kritičarke i filmologinje Diane Nenadić – Autorsku večer Vinka Brešana i Retrospektivu hrvatskih glazbenih dokumentaraca.

"Vrijeme za čaj"

“Vrijeme za čaj”

Već tradicionalno nakon zatvaranja festivala i dodjele festivalskih nagrada najboljim filmovima po izboru žirija, u nedjelju, 1. ožujka po cijeni ulaznice od 35 kn, posjetitelji će u programu The Best of Fest moći pogledati sve nagrađene filmove ovogodišnjeg ZagrebDoxa. I za ovo izdanje ZagrebDoxa u dnevnim terminima besplatno se prikazuju filmove iz međunarodne i regionalne konkurencije uz još poneko iznenađenje.

"Santa Cruz del Islote"

“Santa Cruz del Islote”

Raspored projekcija, cijene karata te ostale informacije možete saznati na web stranici ZagrebDox festivala.

Učitati još
Zatvori