Jeste li čuli za najpopularniju mezimicu koju Ruskinje obožavaju?

Prije nekoliko godina na izložbi mačaka u Rusiji, predstavljena je jedna od najskupljih četveronožnih mezimica na svijetu. Mačka karakal pripada rodu afroazijskih mačaka i prirodno stanište su joj stepe, polupustinje i savane. No, na Instagramu ih sve češće viđamo u domovima bogatih Rusa gdje karakal predstavlja statusni simbol. Uma Caracal ima nešto više od godinu dana, a na profilu koji broji više od 12 000 pratitelja, njezina vlasnica svakodnevno objavljuje video i fotke u luksuznom domu u blizini Moskve.

Egzotična mačka u Rusiji se prema zakonu smije držati kod kuće, dok je u mnogim drugim zemljama zabranjena ili je za držanje pak potrebna posebna dozvola i uvjeti za život. Iako je ovo poprilično kontroverzna tema koja izaziva pomiješane reakcije jer karakal je ipak velika mačka naučena na život u divljini, Ruskinje ju rado imaju za kućnog ljubimca.

Karakal – najpopularniji mezimac u Rusiji

Bez obzira na različita mišljenja o tome treba li dozvoliti držanje karakal mačke u domu ili ne, svi će se složiti da je maca prava ljepotica. Izgledom nalikuje risu, ali ima dulje noge i kraće krzno, a puna težina dosegne joj i do 25 kilograma. Raskošno krzno varira između crvenkaste, sive i boje pijeska. Ono što će vam prvo privući pažnju na prepredenoj mezimici su resaste crne uši. Inače, riječ caracal turskog je podrijetla i znači točno to: crne uši. Najbliži su joj rođaci Afrički Serval i puma.

Životinja koja zahtjeva puno pažnje, strpljenja, ali i financijskih izdvajanja prijateljski je raspoložena ako od malena odrasta u krugu ljudi. Rusima je mačka karakal omiljena vrsta za uzgoj, ali i držanje u domu kao znak prestiža. Kućni red neophodan je kako bi suživot s njima bio moguć, a dresiranje zahtjeva puno truda. Potrebna joj je svakodnevna konzumacija svježeg mesa ili ribe pa budžet za njihovu prehranu može i trostruko povećati trenutni budžet, što bogatim rusima očigledno ne predstavlja nikakav problem.

 

Foto: Instagram (@umacaracal)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori