Food Design instalacija na Zagreb Design Weeku

Na_Oko 3

Na_Oko na Zagreb Design Weeku

Na_Oko je multidisciplinarni kolektiv osnovan 2016. koji se bavi Food Designeom, tj. promicanjem kulture hrane i dizajna. Kolektiv čine četiri članice: Katia Abramović (producentica), Ana Bjelić (arhitektica), Ema Gerovac (dizajnerica) i Dora Kodrić (arhitektica) koje stvaraju multisenzorne projekte nastojeći povezati dizajn i hranu u komunikacijski alat i stvarati nova iskustva kroz medij hrane.
Projekti su raznovrsni: od vizualnih identiteta i interijera, preko raznih proizvoda do instalacija i organizcija gastronomskih događanja. Sve aktivnosti povezuje medij hrane, a odvijaju se s ciljem promicanja kulture hrane i dizajna. Neki od dosadašnjih projekata su Chefs’ Stage (2018.), EaT konferencija Zadar (2017.), Piece of Zagreb (2017.) i Zagreb Design Week 2017.
Na_Oko 4
Nakon pozitivnih reakcija na prošlogodišnju instalaciju tijekom Tjedan dizajna, tj. Zagreb Design Weeka, Na_Oko je i ove godine odlučio dizajnirati satiričnu, interaktivnu, instalaciju i to pod nazivom „Banana republic“. Instalacija je nastala iz želje da se kroz hranu prikaže hrvatski identitet. Na kraju je Na_Oko zaključilo da je Hrvatska u banani i da je najbolje napraviti društveno kritičku instalaciju.

Na_Oko 2

Na_Oko 1

Fotografije: Zagreb design week

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori