Ideja za doručak: mini omlet

Ideja za doručak: mini omlet

Prezaposleni ste i u potrazi za brzim i finim receptima? Blog Happiness is Homemade ima odličnu ideju za vas. Zapravo, radi se o receptu koji će vam biti koristan u raznim situacijama. Ove omlete “to go”, odnosno omlete za ponijeti sa sobom možete pripremiti klincima za ponijeti u školu, možete ih raditi za doručak ili večeru, kao popodnevni snack, za užinu na poslu, piknik ili neki izlet u prirodu. Jednostavno ih upakirajte u kutijicu i ponesite sa sobom. Ovakav domaći obrok osim što je zdrav je i jako ukusan i brzo se priprema. Idealno zar ne? Stoga uštedite vrijeme, pripremite ove mini muffin omlete i jedite fino i zdravo!

mini omlet

Sastojci: (za 10-12 mini omleta)

6 jaja
šampinjoni
glavica luka
začini: sol, papar
malo brašna
ulje
ostali sastojci za omlet prema želji: češnjak, paprika, tikvice, ostalo povrće, vrhnje, sir itd.

mini omlet

Priprema:

Šampinjone nasjeckajte na manje komadiće, stavite u posudu s vodom, prokuhajte na vatri pa dobro ocijedite. Nasjeckajte luk pa ga popržite u tavici na ulju da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju. Luku dodajte šampinjone i ostalo povrće prema želji pa još malo popržite da povrće omekša.

U posudi istucite jaja pa im dodajte malo brašna i začine po želji. Nakon što ste završili s prženjem gljive i povrće, umiješajte sve te sastojke u posudu s jajima. Lagano namastite kalup za muffine, tek toliko da se smjesa ne primi za kalup, i zagrijte pećnicu na 180°C.

mini omlet

Napunite kalup za muffine smjesom od jaja, gljiva i povrća prema želji. Smjese bi trebalo biti dovoljno za 10-12 mini omleta. Možete kalup puniti skoro do vrha, unatoč tome što će se prilikom pečenja muffin-omleti dići – nakon što ih izvadite iz pećnice će se opet lagano spustiti.

Stavite kalup u zagrijanu pećnicu i pecite omlete nekih 15 minuta odnosno dok jaja lagano poprime smeđu boju na vrhu. Gotove omlete izvadite iz kalupa i spremni ste za polazak.

Za ovaj, ali i druge recepte, posjetite blog Happiness is Homemade.

Učitati još
Zatvori