Idealan spoj cheesecakea i badema

Amaretto torta koju smo pronašli na blogu Torta, pinjur, pjat idealna je za one trenutke kad vam se ne da paliti pećnicu, a želite nešto slatko. Ljubitelji cheesecakea neće joj moći odoljeti zbog svilenkaste kombinacije nježne bijele čokolade i pomalo gorkih, mirisnih, bademastih amaretto keksa, ali sigurni smo kako ovu primamljivu kreaciju neće odbiti nitko.

amarettotorta1

Sastojci (za kalup promjera 22-24 cm):
Podloga:
200 g McVitie’s Digestive keksa
75 g amaretto keksa
90 g maslaca

Kekse usitnite i pomiješajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 žlice usitnjenih keksa za posip u sredini i za dekoraciju; ostatak pomiješajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog pek papirom. Stavite u hladnjak da se stegne.

amarettotorta4

Krema:
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatkog vrhnja
10 g želatine u prahu
150 g bijele čokolade
80 g šećera u prahu

Otopite želatinu u par žlica hladne vode. Zagrijte 100 g slatkog vrhnja i kad provrije otopite nabubrenu želatinu u njemu. U preostalih 100 g slatkog vrhnja otopite bijelu čokoladu. Miksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte im otopljenu bijelu čokoladu, neka se sjedini s kremom pa dodajte otopljenu želatinu. Mikserom izmiješajte sve u jednoličnu smjesu. Posebno istucite preostalih 200 g slatkog vrhnja u šlag te ga pažljivo spatulom umiješajte u kremu.

amarettotorta3

Na podlogu od keksa izlijte pola količine kreme. Površinu pospite izmrvljenim keksima. Stavite u zamrzivač 20-ak minuta da se stegne pa lagano žlicom rasporedite preostalu količinu kreme.

amarettotorta2

Pazite da novi sloj kreme ne potone u onaj prethodni i ne povuče sloj keksa sa sobom ako vam je krema još mekana – čisto radi vizualnog izgleda jer je cilj dobiti crtu po sredini torte. Ako to pak ne želite slobodno izlijte cijelu količinu kreme odjednom i samo po vrhu dekorirajte izmrvljenim keksima. Ostavite tortu u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.

amarettotorta5

Foto: Torta, pinjur, pjat

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori