Simpatične ilustracije mlade umjetnice krase najpoznatiji lički sendvič

Lika je geografski prostor u Hrvatskoj koji je često samo onaj dio Hrvatske koji se ljeti prolazi na putu do Jadranske obale, do mora. Često turistički zanemarena i marginalizirana, no ipak se u zadnje vrijeme podiže svijest o svim bogatstvima koja Lika nudi, a osim prirodnih ljepota i gastro ponude Lika skriva i neke jako interesantne ljude iz naše prošlosti.

hranica post

Tako je Marijan Matijević, jedna jako zanimljiva osoba iz ličke povijesti, bio inspiracija za pakiranje i logo za novi hrvatski gastro brend DeLIKAtessa. Za sada u ponudi imaju samo sendviče koje možete kupiti i kušati na raznim odmorištima, no uskoro ćete moći kušati još DeLIKAtessa ličkih delicija koje nose lik Marijana Matijevića.

prazanLiko post

Marijan Matijević samoprozvani je najjači čovjek na svijetu koji je zbog svoje snage i dobrote već za života postao legenda. Nadimci su mu bili Lički Samson, Junak iz Like, Čovjek medvjed i Herkul zlatna srca.

LikoFinal post

Mlada ilustratorica Hana Tintor i dizajner Antonio Karača osmislili su dizajn, ilustraciju i logo za pakiranje DeLIKAtessa sendviča koja krasi lik upravo ovog Ličanina. Od sada ćemo se svaki put na nekom od odmorišta prilikom konzumacija DeLIKAtessa sendviča sjetiti Ličkog Samsona, no i da ovaj kraj skriva mnoge zanimljive ljude, no i mjesta koja bi trebalo istražiti.

IMG_20150429_0001 post

Foto: Hana Tintor

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori