Petkom navečer pijuckamo kuhani gin i grickamo gin ‘truffles’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beatriz Moliz 🌿 | Veggie (@beatrizmoliz) on

Ususret još jednim blagdanima i Adventu koji se približava, mnogi su već mislima u prazničkom raspoloženju. Idilična slika izgleda otprilike ovako – snijeg, mirisne fritule, blještave dekoracije i veselje na svakom uglu, klizanje s prijateljima i naravno, kuhani gin. Već nekoliko sezona ovo zimsko piće prednjači pred tradicionalnim kuhanim vinom. U ljetnim mjesecima gin tonic omiljen je osvježavajući napitak za vruće noći dok je kuhani gin prvi vjesnik hladnijih temperatura. Petak navečer svima je potreban odmor uz aktivnosti koje pružaju odmak od briga i stresa nakupljenog u tjednu. Predlažemo da okupite društvo i u vikend uđete sa stilom uz topli kuhani gin i slatke čokoladne zalogaje – s ginom.

Topli kuhani gin za ulazak u vikend

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura | Parties, Crafts, DIY (@makelifelovely) on

Trend ispijanja kuhanog gina proširio se iz Velike Britanije, a u trenu su ga prigrlili ljubitelji diljem svijeta. Pripremati ga možete po želji i ukusu, a zimski favorit definitivno je onaj u čokoladnoj verziji s malo vanilije i naranče. Odlično se slaže sa smeđim šećerom, medom, anisom, cimetom i klinčićem koji mu daju toplu aromu i ublažuju okus. Potražite sastojke koji su vam potrebni za pripremanje kuhanog gina koji će podići atmosferu za vikend u veselom tonu.

Piće: brusnice + gin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moscow Mule (@the.moscow.mule) on

Sastojci:

  • 50ml sirupa od naranče
  • 1/2 soka limuna
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3 štapića cimeta
  • 8 klinčića
  • 200ml gina
  • 400ml soka od brusnice
  • 3 kriške naranče
  • šaka brusnica

Upute:

Sirup, sok limuna i začine u lončiću zagrijati na laganoj vatri dvije do tri minute. Dodajte gin, sok brusnice i kriške naranče te kuhajte 10ak minuta na laganoj vatri do ne zavrije. Zatim dodajte brusnice i poslužite u staklenim čašama, a rubove ukrasite šećerom.

Desert: čokolada + gin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joanne 🙋‍♀️ PLANT BASED FOOD 🥦 (@the_balanced_kitchen) on

Sastojci:

  • 1 šalica Medjool datulja
  • 1 šalica sušenih šljiva
  • 1/2 šalice badema
  • 1/3 šalice mrvica kokosa
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica meda
  • 4 žlice gina
** kakao za posipavanje, čokolada za kuhanje za umakanje
Upute:
Sve sastojke izmiksajte u multipraktiku. Smjesu premjestite u zdjelu te rashladite u hladnjaku barem 2 sata. Pripremite veliki tanjur na koji ćete odlagati kuglice, umočene u rashlađenu, otopljenu čokoladu. Uvaljajte u kakao za kolače i stavite u hladnjak na još sat vremena.
Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori