Vege cimet rolice za prste polizati

Vege cimet rolice za prste polizati

Vege cimet rolice

Slatkiš, kolač koji bi jeli za doručak – to su svakako ‘cinnamon buns’ tj. cimet rolice! Mekani, zapravo super mekani, ultra pjenasti, začinjeni kolač s najboljom glazurom na svijetu idealan je nedjeljni doručak. Uz razne sirupe te čaj ili kakao instantni je vodič u djetinjstvo, bezbrižno raspoloženje i tih savršenih nekoliko minuta zadovoljstva okusa. Pa zašto ga ne bismo pripremili za doručak? Donosimo prilično jednostavan recept, no ovog puta u veganskoj varijanti.

TIJESTO

⅔ šalice tople vode

⅓ šalice bademovog mlijeka
⅓ šalice šećera
2¾ žličice kvasca
¼ žličice soli
¼ šalice kokosove masti
3 šalice brašna

NADJEV
¼ šalice kokosove masti
1-2 žličice cimeta
¼ šalice šećera
⅓-1/2 šalice grožđica

GLAZURA
¼ šalice šećera
2 žlice kokosove masti
¼ šalice bademovog mlijeka

PRIPREMA

Pomiješajte sve sastojke za brašno u miješalicu za tijesto. Miješajte 6-8 minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Prebacite tijesto u posudu i pokrijete s krpom. Pustite da naraste do svoje dvostruke veličine. Izvaljajte ga te namažite smjesom sastojaka za nadjev. Zarolajte te zarolanu, valjkastu masu narežite na 3-4 prsta debele šnite. Posložite u pleh i stavite u zagrijanu pećnicu da se peku. Pecite ih 30-40 minuta. Na pola puta pečenja, pokrijte ih s aluminijskom folijom kako ne bi postali previše smeđi.

Sve sastojke za glazuru pomiješajte i stavite da prokuhaju na srednjoj vatri. Neka kuha 5-10 minuta dok smjesa ne dobije tu poznatu gustoću. Tako vruću prelijte preko netom izvađenog kolača. pričekajte da se kolač ohladi – i imate savršeni nedjeljni doručak ili slatki snack tijekom dana.

Objavu dijeli Kai Nora (@knfx)

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori